wandkleed

WOW, écht WOW! Dit zul je met regelmaat te horen krijgen van bezoekers wanneer je een wandkleed van Kontoer design aan de muur hebt hangen.

Kontoer design heeft twee soorten wandkleden, het traditionele kleed van geweven katoen en het premium wandkleed van velours, ook wel fluweel of velvet genoemd. Beide wandkleden zijn prachtig,
maar kennen een duidelijke eigen uitstraling.

Wandkleed van katoen of velours, hier zie je het kleed boven een bank hangen in een moderne setting.

Velours

Ons moderne wandkleden van velours zijn gemaakt van een zeer luxe stof met een subtiele glans die zacht maar stevig aanvoelt. Het laagpolige kleed geeft extra diepte en kracht door het dynamische kleurencontrast. De stof is aaibaar en zeer aangenaam om naar te kijken. Door onze speciale printtechniek is het wandkleed zeer kleurvast.

Gewicht: ca. 320 gram per M2 (exclusief roede)
Brandwerend: Nee
Mat/glans: Zijdeglans
Wasbaar? Ja, op 30 °C. Gebruik alleen een klein beetje wasmiddel.

100% katoen

Het wandkleed van katoen is gemaakt van fijn geweven stof. Het katoen is voldoet aan BCI- eisen waardoor kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd is. Dit wandkleed van geweven katoen word bedrukt door een Alpha printer die de kleurstoffen tot diep in de vezel drukt.

Gewicht: ca. 420 gram per M2 (exclusief roede)
Brandwerend: Nee
Mat/glans: Mat
Wasbaar? Nee; Een wandkleed van katoen kan niet worden gewassen. Je kunt het wel afnemen met een vochtige doek

Akoestische waarde

Een veel voorkomend probleem in moderne woningen is de
akoestiek. Door veelvuldig gebruik van beton in combinatie met een hoge isolatiewaarde kan geluid nergens meer naartoe en weerkaatst het tegen de wanden, het bekende galm- of echo-effect.

Een goede, betaalbare en bovenal mooie oplossing voor deze vervelende galm is het ophangen van onze prachtige wandkleden.
Een wandkleed absorbeert, vergelijkbaar met gordijnen,
als het ware de weerkaatsing van geluiden. Kontoer design heeft een uiteenlopende collectie met diverse wandkleden in verschillende formaten waardoor er altijd een prachtig decorstuk voor je tussen zit.

De voordelen van

onze wandkleden

• Verbetert de akoestiek in de (woon)ruimte
• Word compleet geleverd met roedesysteem (zwart staal)
• Uitmuntende afwerking met stiksels en zoom
• Uitmuntende kwaliteit, kan een leven lang mee

De nadelen van

onze wandkleden

• Niet geschikt voor buiten of vochtige ruimtes
• Niet brandwerend en dus wettelijk niet geschikt voor publieke ruimtes
• Schroeven en pluggen worden niet meegeleverd omdat wandkleden in veel verschillende ondergronden (beton/hout/gips) bevestigd worden

Hoe werkt dat?

een Wandkleed ophangen

Alle wandkleden worden geleverd met een zwarte, stalen ophangroede inclusief ophanghaken. De roede is altijd ca. 30cm breder dan het wandkleed zelf, dus 15cm per kant.

Hierdoor hangt het doek mooi strak naar beneden en door de haken hangt het enkele centimeters van de wand.

Optioneel kun je een verzwaringsgewicht meebestellen. Dit is niet noodzakelijk, maar jouw kleed zal door het extra gewicht nog strakker aan de muur hangen. Wanneer je kiest voor deze verzwaring, maken we een extra tunnel waar het gewicht in komt te hangen.

Een wandkleed ophangen is eenvoudig met dit wandkleed ophangsysteem in de vorm van een muurkleed roede.

Mocht je een eigen foto op een wandkleed willen laten drukken; ook dat kunnen we voor jou verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je nog vragen of is iets nog niet helemaal duidelijk, laat het ons gerust weten.

UPDATE OVER DE

WANDKLEDEN

UPDATE
Goed nieuws! We hebben drie updates doorgevoerd aan onze wandkleden.
De stof is verbeterd
Het verzwaringsgewicht is toegevoegd aan het assortiment
Wij hebben de prijs verlaagd

VERBETERDE STOF
Het wandkleed van velours is eindelijk weer leverbaar!
De verbeterde stof is nóg mooier dan het oude fluweel, het kleed kent een zeer hoogwaardige stofkwaliteit met een mooie, lage pool waardoor het kleed fluweelzacht aanvoelt en een zachte uitstraling heeft.

VERZWARINGSGEWICHT
Een andere update die we hebben doorgevoerd is het verzwaringsgewicht aan de onderkant van het wandkleed, dit gewicht is optioneel, maar het kleed hangt er nog mooier door.
Wanneer je voor deze verzwaring kiest, maken we een extra tunnel in het wandkleed waar een verzwaringsroede in kan. Deze roede zie je niet zitten omdat het dezelfde breedte heeft als het doek waardoor deze helemaal wegvalt in het muurkleed.
Hierdoor heb je nu dus nóg meer opties om jouw wanddecoratie samen te stellen.

IN PRIJS VERLAAGD
Door de stof elders in te kopen hebben we de prijs van het fluwelen (velours) wandkleed kunnen verlagen, waardoor een wandkleed kopen nu nog voordeliger is. De fluweelzachte en aaibare stof is nóg mooier én dus voordeliger dan voorheen.

GROOT WANDKLEED
De wandkleden zijn door de nieuwe stofleverancier nu nóg groter te bestellen. Is jouw woonkamer toe aan een nieuwe look? Dan is een kleed aan de muur wellicht iets voor jou!
Een groot wandkleed is een echte eyecatcher voor aan jouw muur.

NIEUWE COLLECTIE
Momenteel zijn we druk bezig om de nieuwe wandkleden collectie online te zetten.
Het doel is om voor het einde van dit jaar de collectie uit te breiden en een ruim aanbod met nieuwe muurkleden online te hebben staan. Staat het juiste ontwerp er nú niet voor je tussen? Houd de website dan goed in de gaten, iedere week wordt de collectie uitgebreid met verschillende wandkleden.

GRATIS VERZENDING
De verzending van jouw bestelling is gratis, altijd.

ADVIES
Wil jij meer informatei of advies over de verschillen in materiaal (de stofsoorten), de formaten, kleuren of de designs? Neem gerust contact op met onze klantenservice.