Het klinkt zo makkelijk "Ik wil een wandkleed in de woonkamer". Echter loop je al snel tegen verschillende vraagstukken aan. Waar hang ik het kleed op, hoe groot moet het kleed zijn, past een muurkleed wel in mijn interieur?

Je hebt jouw woning mooi ingericht, zo ligt er een strakke vloer in de woonkamer, er zit een mooi kleurtje op de muur en je hebt een stel prachtige meubels gekocht. Maar toch ontbreekt er iets. De kans is heel groot dat je niet de juiste óf zelfs helemaal geen wanddecoratie in de kamer hebt hangen.

Muurdecoratie is een essentieel onderdeel voor de aankleding van een sfeervolle woning. Muurdecoratie hangt namelijk op ooghoogte, hierdoor hangt het altijd in het zicht en is het dé belangrijkste woonaccessoire voor een gezellig huis.

Verschillende stoffen

Iedere stof kent zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Het is dus belangrijk om te bepalen welke stofsoort het beste bij jouw inrichting en woonstijl past. Bij Kontoer design kun je daarom kiezen uit geweven katoen en polig velours.

Katoen is een universele stof die perfect aansluit bij een minimalistische, Scandinavische woonstijl of een woonkamer zonder uitgesproken stijl. Een wandkleed van velours past vervolgens weer erg goed in een chic interieur, maar ook erg goed in een stoerdere woning.

Wandkleed afstemmen op jouw interieur

Hierboven heb je kunnen lezen dat je kunt kiezen uit twee verschillende stofsoorten, namelijk een wanddoek van katoen en velours.

Er zijn meer mogelijkheden om het wandkleed samen te stellen. Eigenlijk ontwerp je het wanddoek grotendeels zelf. Jij bepaalt namelijk ook de afmetingen én de ophangmogelijkheid van het kleed. Hierdoor zal het wandkleed nooit te groot, te klein of van de verkeerde stofsoort gemaakt zijn, maar perfect aansluiten bij de rest van jouw interieur.

Wandkleed woonkamer

We hebben een ruim aanbod met unieke designs voor in de woonkamer. Iedere week wordt een nieuw ontwerp gelanceerd. We hebben twee creatieve kunstenaars die iedere dag bezig zijn met de het maken van unieke kunst. We maken deze ontwerpen niet in sneltrein vaart; we kiezen écht voor kwaliteit en onderscheidende exclusiviteit.

Bij ons koop je écht iets unieks voor aan de muur. De meeste designs uit eigen studio vallen onder de KNTR exclusives. Dit betekent dan ze alleen bij Kontoer design worden aangeboden en uniek zijn in de hele wereld.

We willen voor iedereen een mooi ontwerp in de collectie aanbieden. Of je nu een liefhebber bent van abstracte kunst of juist van een realistisch portret. Hierdoor bieden we een zeer diverse en onderscheidende collectie aan. Alle wanddoeken worden voorzien van een gratis roede ophangsysteem inclusief muurbeugels. Je kunt kiezen voor een optionele verzwaring waardoor het tapijt altijd strak naar beneden hangt.

Wandkleden woonwinkel

Kontoer design is de wandkleden woonwinkel van Nederland. Onze expertise ligt bij het ontwerpen en maken van de mooiste wandkleden volgens de laatste woontrends. Onze wandkleden hebben een warme uitstraling, zijn aaibaar en van zeer goede kwaliteit. Doordat je het kleed in alle kleuren en maten kunt bestellen mogen we ons gerust dé wandkleden woonwinkel van Nederland noemen.

Wandkleed kopen of zelf maken?

Wist je dat je ook zelf een wandkleed kunt maken? Het vergt wel veel tijd en handigheid, maar het is natuurlijk wel volledig uniek wanneer het je lukt. Je hebt dan wel een zeer persoonlijk kunstwerk aan de wand hangen. Enkele jaren geleden was breien ineens weer helemaal hip, helaas was deze trend van korte duur, maar we zagen toen prachtige creaties voorbijkomen van gebreide, wollen kleden. Meestal hadden de kleden een gebreid patroon, maar ook de handgemaakte macramé kleden van touw kwamen regelmatig voorbij.

Nu kun je natuurlijk naar de bouwmarkt rijden en daar een gestandaardiseerd muurkleed vandaan halen, maar je kunt er ook tussenin gaan zitten en jouw wandkleed samenstellen in onze editor. Probeer het maar eens; het ontwerpen is volledig vrijblijvend. Je kunt in de editor precies zien hoe het kleed er in jouw gewenste combinatie uitziet.

Kleine of grote wanddecoratie op een grote muur

Grote twijfel, kleine twijfel. Hoe groot moet de wanddecoratie eigenlijk zijn?

Dat hangt natuurlijk erg af van jouw persoonlijke situatie en smaak. Heb jij een grote kale muur in de woonkamer, dan zal een klein kleed er een beetje knullig uitzien. Maar woon je vrij klein, dan is een groot wandkleed waarschijnlijk te dominant. Ook jouw woonstijl heeft invloed op de juiste keuze. Heb je een steriel en minimalistisch interieur? Dan is een wand vullend object waarschijnlijk niet het beste formaat wat je kunt kiezen. Maar heb je een industriële woonstijl, dan is een volledig gevulde wand wel weer erg mooi.

Mocht je graag advies wensen omtrent het kiezen van de juiste print, stofsoort en formaat? Laat het ons weten; we adviseren je graag en doen dit volledig gratis. We kunnen zelfs een wandkleed digitaal in jouw woonkamer plaatsen. Stuur ons hiervoor een foto via e mail. Ons e-mailadres is: info@kontoerdesign.nl. Zo weet je precies hoe het kleed aan jouw muur hangt.

28 maart 2023

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen