We draaien er niet omheen, het velvet wandkleed is waarschijnlijk het mooiste product uit onze collectie. De laagpolige, aaibare stof kent een luxe uitstraling en is een lust voor het oog.

Velours is fluweelzacht en heeft een subtiele glans. Eerder kon polige stof wel geverfd worden, maar niet bedrukt. Door een nieuwe sublimatie-printtechniek kunnen we nu pigmenten tot diep in het doek drukken. De pigmenten worden uitgehard in de speciale oven. Hierdoor is het maken van een velours wandkleed een tijdrovend proces, maar het resultaat is werkelijk verbluffend. Doordat de pigmenten in het fluweel gehard zijn in de oven is de print zeer kleurvast. Zo vast dat het kleed gewoon in de wasmachine kan zonder kleurverlies.

Wandkleed velours met gratis roede

Bij Kontoer design leveren we verschillende wandkleden . Je kunt kiezen uit een kleed van katoen of velours. Beide stoffen hebben hun eigen uitstraling en eigenschappen. Zo is het muurkleed van katoen geweven waardoor het een structuur kent en is het kleed van velours gemaakt van zachte tapijtstof. Bij beide kleden ontvang je een gratis roede om het wandkleed mee op te hangen. Je kunt eventueel een verzwaring mee bestellen, dit is een gewicht wat onderin het het kleed komt. Door dit gewicht hangt de wanddecoratie altijd mooi recht aan de muur. Bij een kleiner wandkleed is dit niet noodzakelijk, maar bij een groot wandkleed raden we het wel aan.

Het aan de wand hangen van een wandkleed is erg eenvoudig. De roede bevestig je met de gratis meegeleverde stalen haken.

Akoestiek verbeteren met een wandkleed

Wist je dat een wandkleed een positieve invloed heeft op de akoestiek in de woonkamer?

Wanneer je last hebt van een hinderlijke galm in je woning, dan kan een wandkleed een goede bijdrage leveren aan de oplossing van jouw probleem. We hebben eerder een artikel geschreven over het verbeteren van de akoestiek met muurdecoratie . Wanneer je een wandkleed wilt inzetten om de akoestiek in de woning te verbeteren, houdt er dan rekening mee dat je het tapijt tegen de juiste muur hangt. Meestal is een grote, kale muur de boosdoener, maar dat is niet altijd het geval.

Velours van hoogwaardige stofkwaliteit

Velours wordt ook wel fluweel, velvetly of velvetstof genoemd. Velours wordt tot de beste interieurstoffen gerekend en is zeer slijtvast. Naast velvet wandkleden, wordt de stof ook voor zitmeubelen en gordijnen gebruikt en gaat zelfs dan vaak tientallen jaren mee.

Velours is een harige, geruwde stofsoort die weer helemaal terug is van weggeweest. Misschien herinner je de gordijnen van je oma nog; velours was in de jaren 50', 60' en 70' zeer populair. In de tachtiger jaren verdween de stof naar de achtergrond, maar het is helemaal terug. Grote meubelzaken en populaire woonprogramma's tonen de - met velours bekleedde - banken, kussens en gordijnen weer volop.

Het is de romantische en zachte uitstraling die deze stof zo uniek maakt. Het is gezellig, warm, sfeervol maar tevens chic. De moderne wandkleden met een nostalgische uitstraling hebben een zeer onderscheidende kwaliteit ten opzichte van veel andere kleden. Dit is decoratie die overgegeven kan worden van generatie op generatie. Dat is pas écht duurzaam!

Sfeervolle wandkleden in verschillende kleuren en maten

Je kunt de wandkleden van Kontoer design zo samenstellen als je zelf wilt. Jij bepaalt de print, de stofsoort, het formaat en of je er een verzwaring in wilt hebben. Hierdoor is het wandkleed nooit te groot, te klein of van de verkeerde stof gemaakt, maar sluit het perfect aan op de rest van je interieur.

Per design heb je meer dan 300 keuzeopties om je muurdecoratie samen te stellen. Onze producten worden dus speciaal voor jou gemaakt en helemaal op jouw wensen afgestemd. Hierdoor zijn de wandkleden geschikt voor iedere woonruimte en kun je kiezen voor een groot wandkleed in de woonkamer of een klein wandkleed in de gang of slaapkamer.

Doordat de kleden speciaal voor jou worden gemaakt zijn de decoraties altijd leverbaar. We hebben een uiteenlopende collectie met diverse wandkleden en designs. Een wandkleed kopen was nog nooit zo leuk!

De voordelen van een wandkleed van velours

  • Velours is écht een hele mooie stof met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling
  • Deze velvet wandkleden zijn zeer duurzaam te noemen en kunnen een leven lang mee
  • Je stelt het velvet wandkleed volledig op jouw wensen af waardoor het schitterend in jouw interieur past
  • Het velours van Kontoer design is van uitzonderlijk hoge kwaliteit waardoor je het gewoon kunt uitwassen

Heb jij liever je wandkleed abstract?

Met de opkomst van het Japandi interieur en het Scandinavische interieur, worden abstracte wandkleden steeds vaker toegevoegd om een minimalistische sfeer te creëren. Omdat wij een eigen design studio hebben, kunnen wij voor jou ook een abstract wandkleed ontwerpen. Of je nou een wandkleed in de stijl van HK Living wilt of juist iets abstracts en kleurrijks in de stijl van Ferm Living; wij ontwerpen het voor je.

9 maart 2023

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen