Met deze vier tips verleng je de levensduur van jouw prachtige wandkleed van katoen. De kleden zijn gemaakt van 100% katoen met een natuurlijke oorsprong. De katoenen draden worden geweven tot er een geweven doek ontstaat. Het katoenen weefsel zit nu nog op een grote rol, maar wanneer jij een kleed door ons laat maken, snijden we een deel van deze rol af.

Wij bedrukken de stof met prachtige pigmenten die tot diep in de vezels van het katoen worden gedrukt. Hierna gaat het doek naar de naaierij. Daar wordt het doek omzoomd en voorzien van een tunnel aan de bovenzijde. Heb je gekozen voor een verzwaring? Dan wordt er ook een tunnel aan de onderkant gemaakt.

Doordat het kleed speciaal voor jou gemaakt word, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je er even van kunt genieten.
Met deze vier tips verleng je de levensduur van jouw katoenen wandkleed.

Je wandkleed afstoffen

Wanneer een wandkleed al wat langer aan de muur hangt dan kan het stoffig worden. Afstoffen met een statische stofdoek of plumeau is meestal voldoende om het kleed weer stofvrij te krijgen.

Het wandkleed afnemen met een vochtige doek

Wanneer het stof lastig te verwijderen is of er zit andere viezigheid op het wandtapijt, probeer het dan eens met een vochtige doek. Maak een sopje met lauw warm water en een druppeltje handzeep.

Gebruik nooit schoonmaakmiddelen.

Je wandkleed in de wasmachine

Mocht zelfs het afnemen niet voldoende zijn om het wandkleed weer mooi schoon te maken, dan kun je het wandkleed van katoen uitwassen in de wasmachine. Was altijd op een lage temperatuur; maximaal 30C zonder centrifuge.

Was het kleed niet onnodig vaak. Het is eigenlijk net als met kleding; stoffen worden op termijn minder mooi als je ze vaak wast.

Let op: doe het kleed nooit in de wasdroger

Je wandkleed strijken

Mocht het wandkleed wat gekreukeld uit de wasmachine komen, dan kun je het strijken met een stoomstrijkijzer. Strijk altijd op de achterkant van het kleed, nooit op de print. Gebruik veel stoom, maar doe dit wel met een lage temperatuur.

Bovenstaande tips gelden alleen voor de Kontoer design kleden die gemaakt zijn van katoen. Heb jij gekozen voor een wandkleed van velours of heb je het kleed elders gekocht? Houd dan altijd de instructies van dat product aan.

9 maart 2023

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen