Johannes Vermeer 1632 1675

Het leven van Johannes Vermeer bestond uit pieken en dalen. De latere kunstschilder is tijdens de Gouden eeuw in 1632 geboren in Delft. Zijn moeder was Digna Baltens en zijn vader Reynier Jansz Vos. Johannes is gedoopt onder de naam: Johannis Vermeer, deze alias heeft hij altijd gehouden. Er is relatief weinig bekend over de jeugd van Vermeer. Wat we wel weten is dat zijn ouders een herberg hadden en dat zijn vader in de kunsthandel zat.

over het leven van

Johannes Vermeer

Over het volwassen leven van Johannes Vermeer is iets meer bekend.
Vermeer is getrouwd met Catharina Bolnes en samen kregen ze maar liefst vijftien kinderen. Van deze vijftien kinderen stierven er vier op hele jonge leeftijd.
In de zeventiende eeuw was het zorgsysteem nog niet zoals vandaag de dag.
In het laatste deel van Vermeers keven was er oorlog, armoede en honger. Niemand was naar wanddecoratie opzoek, het voeden van het gezin was al lastig genoeg. Hierdoor was het erg lastig om zijn kunst te verkopen. Vermeer raakte zijn huis kwijt, had schulden en woonde noodgedwongen met zijn gezin bij zijn schoonmoeder in. Een triest einde van zijn loopbaan. Zijn schilderijen raakten in de vergetelheid, iets wat we ons tegenwoordig niet meer kunnen voorstellen.

Meer informatie over Vermeer

Wil jij ook weten waarom Johannes Vermeer vooral bekend is geworden, waar je de schilderijen van Johannes Vermeer in het echt kunt bewonderen en wat de echte naam van Johannes Vermeer is?


Bekijk dan de Johannes Vermeer pagina

Reproductie van Vermeer

Wil jij graag een reproductie van Vermeer in je woning hangen?

Bij ons kun je zowel het meisje met de parel als het melkmeisje zelf samenstellen.

Wij maken alles op maat. Wil jij dus een ander formaat voor je Vermeer schilderij? Dat kan!