Reproducties, in dit geval kunst reproducties, zijn vaak duplicaten of replica’s van beroemde schilderijen, maar kunnen ook gereproduceerde werken uit eigen studio zijn. Reproducties worden bij ons met prachtige pigmenten bedrukt.

Wanneer je kiest voor een zacht materiaal zoals canvas of doek, persen wij deze pigmenten tot diep in de vezels. Hierdoor is jouw reproductie wellicht geen echt schilderij van olieverf, maar komt de kunst hier wel heel dichtbij in de buurt. Een reproductiekunstwerk kun je eventueel ook bestellen inclusief lijst; zo komt jouw kunst nóg dichter bij het oorspronkelijke kunststuk.

Op deze pagina lees je er alles over.

Wat is een reproductie?

De letterlijke vertaling van “reproductie” is, nabootsing of te wel een kunstkopie, giclée, replica of duplicaat van beroemde schilderijen. Nu hebben deze termen alleen een hele negatieve lading; niemand wil immers een slap aftreksel van het origineel aan de muur.

In het geval van kunst reproducties van beroemde artiesten is dit alleen heel erg onterecht. Je moet begrijpen dat er maar één Melkmeisje is, één Nachtwacht, één Amandelbloesem. Juist dóór deze reproducties kunnen heel veel mensen genieten van deze uitzonderlijke meesterwerken.

Reproducties van onder andere De grote golf van Kanagawa op canvas

Stel je eigen reproductie samen met een maatwerk schilderij

Wil je jouw wanden decoreren met een beroemd schilderij van één van deze grootmeesters óf met een ontwerp uit onze eigen studio?

Bij Kontoer design stel je jouw eigen kunstdruk namelijk helemaal zelf samen. Per afbeelding heb je meer dan 270 keuzeopties waardoor je de unieke kunstdrukken helemaal afstemt op jouw interieur.

Zo zijn er acht materialen van de beste kwaliteit waaruit je kunt kiezen, verschillende formaten en diverse ophangsystemen. Hierdoor is jouw kunstreproductie nooit te groot, te klein of van het verkeerde materiaal gemaakt, maar sluit het perfect aan bij jouw inrichting.

Hierdoor zijn reproductie schilderijen een uitstekend alternatief voor een écht kunstwerk.

Reproductie kopen

De materialen van Kontoer Design

Canvas schilderij

Met een 'canvas schilderij' blijf je heel dicht bij het originele kunstwerk. De pigmenten worden diep in de katoenvezels van het canvasdoek gedrukt waardoor de reproductie schilderijen op canvas het dichts in de buurt komen van de Oude meesterwerken. Om de gedrukte afbeelding te beschermen voorzien we het canvas doek van een coating.

Museumuitstraling met een Canvas met zwarte lijst

Het inlijsten van een canvas schilderij zorgt voor een exceptioneel hoog afwerkingsniveau. Het museum schilderij komt door de baklijst nóg beter tot haar recht. Alle lijsten zijn zwart van kleur en van massief hout gemaakt.

Katoen of velours Wandkleed

De wandkleden van Kontoer design zijn gemaakt van katoen of velours; je mag zelf één van de stoffen uitkiezen.

Wanneer je kiest voor een creatie op kleed van katoen, blijf je net als bij canvas dicht bij het oorspronkelijke werk. De doeken komen overeen met de oude schilderdoeken van vroeger.

De stof van velours in laagpolig en aaibaar en past perfect in een modern of chique interieur. Om kunstwerken op velours te kunnen afdrukken is een speciale techniek nodig. Zo hebben we een speciale printer, droogcabine en pigmenten om de prints te kunnen verwerken.

Moderne look met Plexiglas

Schilderijen op acrylglas zijn uitermate geschikt voor moderne interieurtypes. De schilderijen die worden besteld op plexiglas bestaan dan meestal ook uit moderne kunst. Plexiglas en acrylglas is trouwens hetzelfde materiaal.

Het kunstwerk wordet op de achterzijde van het het glas gedrukt waardoor je als het ware door het plexiglas heen, naar de afbeelding kijkt. Achter de print zorgen wij voor een witte laag zodat je niet door het glas heen kunt kijken.

Ronde reproductie met een aluminium muurcirkel

Kunstreproducties op muurcirkel drukken we direct op het aluminium. Ook hier heb je een ruime keuze in prints en formaat. Doordat je zelf de grootte van de cirkel bepaalt hangt er altijd een passende kunstreproductie aan de muur.

Strak, modern en galeriekwaliteit met dibond

Kunst op dibond wordt tegenwoordig vaak gebruikt in kunstgaleries en tentoonstellingen. Je kunt kunstdrukken op dibond vergelijken met posters, maar dan is het een sterk en solide paneel van geperst aluminium.

Lekker stoer met Geborsteld aluminium

Een print op geborsteld aluminium is sterk en geschikt voor prints met een stoer thema. Ook voor dit materiaal is een speciale techniek nodig om de gewenste kwaliteit te kunnen garanderen.

Het staalmotiefje dat in het paneel zit, zie je door de kunstdruk heen. Hierdoor hebben deze kunstreproducties een stoere uitstraling en zijn ze ideaal voor een woonkamer met een industriële woonstijl.

Reproducties van Oude meesters

Wereldberoemde schilders en kunstenaars zoals Vincent Van Gogh, Monet, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer hebben hun stempel gedrukt op verschillende kunststromingen en technieken. Ze hebben enorm veel invloed gehad op hoe wij tegenwoordig naar schilderijen kijken.

Bij Kontoer design hebben we hun mooiste werken uitgelicht in onze digitale studio. De meeste kunstwerken laten wij volledig ongemoeid, tenzij ander vermeld. Hierdoor zijn breukjes in de olieverf en penseelstreken vaak goed te zien in de kunstreproductie.

Een uitzondering hierop is De grote golf van Kanagawa. Deze Japanse print hebben we volledig gerestaureerd. De oorspronkelijke houtsnede is te zien in het Rijksmuseum, maar is helemaal verkleurd en kent een hoop schade. Deze afbeelding hebben we juist volledig in ere hersteld waardoor het weer net zo mooi is als 200 jaar geleden.

Reproducties van Johannes Vermeer

Johannes Vermeer is Nederlands bekendste kunstenaar. Hij heeft onder andere Het Melkmeisje en het Meisje met de parel geschilderd. Beide werken staan in de top 10 duurste schilderijen ter wereld. Vermeer zijn schildertechniek en perfectionisme maakten zijn schilderijen uniek in de wereld.

Meer weten over het leven en de kunst van Johannes Vermeer? Lees dan onze uitgebreide informatiepagina over het leven van Vermeer geschreven.

Intense Kleuren

Wij maken gebruik van prachtige pigmenten en moderne HD printtechnieken waardoor de reproducties - en de intense kleuren - zo dicht mogelijk in de buurt komen van het originele olieverfschilderijen.

Hierdoor worden de kleinste details zoals een penseelstreek, tot een scheurtje in de originele verflaag óók getoond op de kunstdrukken van deze beroemde schilders. Deze wereldberoemde kunstwerken zijn hierdoor een prachtige toevoeging voor ieder interieur en ware blikvangers.

Het maakt hierbij niet uit of je nu een modern of klassiek interieur hebt. Een kunststuk van een Oude meester doet het altijd goed.

Footnote over reproducties

Kontoer design is gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige prints van originele schilderijen. Wij hebben jarenlange ervaring met het reproduceren van schilderwerken en andere kunst.

Zo gebruiken wij geen stinkende verf of goedkope inkt, maar prachtige en geurloze pigmenten en speciale technieken waarmee we de afbeeldingen afdrukken. Hierdoor kunnen wij uitmuntende kwaliteit, scherpe prints en jarenlang kijkplezier garanderen.

De collectie van Kontoer design bestaat uit een mix van ontwerpen uit eigen studio en kunstreproducties van Oude meesters als Gustav Klimt, Vincent van Gogh en Johannes Vermeer.

Doordat wij gebruikmaken van de beste materiaalsoorten, kun je jouw muren prachtig decoreren, ongeacht welk materiaal je kiest. Hierdoor kun je vele jaren genieten van een kunstdruk in de woonkamer, slaapkamer of kantoor.

Deze pagina wordt on-site ook gevonden onder: Beroemde schilderijen, olieverf, posters, Monet, kunst collectie, olieverfschilderijen, Japanse kunst, Carel Fabritius, kopie, print, portret en reproducties van originele schilderijen van bekende kunstenaars.

Alle kunstwerken worden op maat gemaakt.

Ben je vanplan om jouw eerste bestelling te plaatsen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, je ontvangt dan een kortingscode die je direct kunt inwisselen tegen een interessante korting!

Zodra jij alle wensen aan ons hebt doorgegeven beginnen wij met printen. Wij hebben afdrukken In iedere stijl, thema en voor elk genre. De verzending van onze kunstreproducties zijn binnen Nederland en België altijd gratis, ongeacht het bestelbedrag en grootte van de producten. Binnen enkele werkdagen, afhankelijk van het formaat, heb je jouw wanddecoratie in huis.
Alle kunstdrukken worden in Nederland gemaakt en ontworpen.

Meestgestelde vragen over reproducties

Kan ik de reproducties ook op andere materialen laten afdrukken?

Dat kan zeker. Hoewel sommige materialen niet standaard in ons assortiment zitten, hebben we wel de mogelijkheden om de reproducties te drukken. Een voorbeeld hiervan is een canvas poster. Dit is eigenlijk een regulier canvas, maar dan zonder het houten frame.

Wat zijn de mogelijkheden voor het inlijsten van kunst reproducties?

Bij Kontoer Design bieden we de mogelijkheden om kunst reproducties in te lijsten. Je kunt kiezen voor een canvas met een zwart lijst. Deze baklijst is uitermate geschikt zijn voor het inlijsten van onze kunstwerken.

Hoe gebruiken jullie moderne technologie voor het maken van jullie kunst reproducties?

Onze kunst reproducties worden gemaakt met behulp van moderne HD-printtechnologie en hoogwaardige pigmenten. Dankzij deze geavanceerde technieken kunnen we alle kleuren en de kleinste details van de originele schilderijen reproduceren. Zo zie je elke penseelstreek en zelfs kleine scheurtjes in de originele verflaag. Het resultaat is een kunstreproductie die bijna niet te onderscheiden is van het originele olieverfschilderij.

Wat zijn de voordelen van het kopen van kunst reproducties bij Kontoer Design?

Bij Kontoer Design bieden we tal van voordelen voor onze klanten. Ten eerste, we hebben een uitgebreide collectie kunstreproducties van bekende kunstenaars, waaronder Vincent Van Gogh, Monet, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Ten tweede, al onze kunstwerken worden op maat gemaakt en geleverd binnen Nederland en België, met gratis verzending ongeacht het bestelbedrag. Ten derde, we garanderen de kwaliteit van onze reproducties en bieden uitstekende klantenservice.

Ten slotte, als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, ontvang je direct 5% korting op jouw favoriete kunstreproductie.