Bekijk hier schilderijen van de Hollandse oude meesters als Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. De klassieke meesterwerken zijn van onschatbare waarde; niet alleen in geld maar ook voor de canon van de Hollandse cultuur.

Geniet van hun bekende schilderijen en stel je eigen meesterwerk samen op een materiaal én formaat naar keuze!

Hollandse meesters

Wanneer we spreken over Hollandse meesters, bedoelen we hier eigenlijk kunstschilders mee die hun kunsten beoefenden volgens de Hollandse school.

De noordelijke Nederlanden vormden destijds, we spreken dan over de 17e eeuw, nog een republiek en maakten een bloeiperiode door op het gebied van wetenschap, handel en beeldende kunsten. Dit was tevens de tijd dat de VOC werd opgericht.

De oude meesters vormden een belangrijke culturele bijdrage aan deze bloeiende periode. Door de schilderwerken die deze kunstenaars hebben gemaakt, kennen wij nu een goed en realistisch beeld van hoe Holland, zijn landschappen en belangrijke figuren er destijds hebben uitgezien.

Nachtwacht van de Oude Meester Rembrandt van Rijn

Zelf een oude meester aan de muur?

Een échte Vermeer aan de muur, wie wil dat nou niet?

Helaas zijn de originele schilderijen van de Oude meesters onbetaalbaar voor de meesten. Een reproductie is hierdoor een betaalbaar alternatief. Zo kun je toch genieten van een meesterwerk zonder er vele miljoenen voor te hoeven betalen.

Bij Kontoer design hebben we werken van de volgende oude meesters in de collectie: Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Gustav Klimt, Katsushika Hokusai, Carel Fabritius en Vincent van Gogh. We hebben alleen de mooiste topstukken van deze meesters in de collectie.

Mocht je nou een werk van één van deze meesters aan de muur willen hangen; bij Kontoer design stel je jouw eigen meesterwerk helemaal zelf samen. Jij kiest een meesterwerk, een materiaal, een formaat en een ophangsysteem. Per schilderij heb je meer dan 270 keuzeopties om jouw oude meesterwerk samen te stellen.

Zo weet je zeker dat de muurdecoratie perfect aansluit bij jouw interieur en dat het werk nooit te groot of te klein is, maar erg mooi aan jouw muur hangt.

Een oude meester bestellen

Een oude meester voor aan de muur bestellen is een koud kunstje. Kies een ontwerp, een materiaalsoort zoals canvas, plexiglas of wandkleed, bepaal het materiaal en het ophangsysteem. Zodra jij alle keuzes hebt gemaakt plaats je het geheel in de winkelwagen en wij doen de rest.

Bekijk hier de volledige collectie unieke werken

Stap 1 - Dansen

Elke keer wanneer er een bestelling binnenkomt doen we een vreugdedansje.

Niet te lang natuurlijk; we moeten voor je aan de slag.

Stap 2 - Snijden

Het materiaal van jouw keuze maken we op het juiste formaat.

Printen

De print van jouw gekozen ontwerp drukken we met onze prachtige pigmenten op het materiaal.

Stap 4 - Drogen

Afhankelijk van het materiaal en formaat moet jouw meesterwerk even drogen.

Stap 5 - Controle en nabehandeling

Bepaalde materialen ondergaan een behandeling voordat ze worden ingepakt. Canvas bijvoorbeeld krijgt een coating. Uiteraard controleren we jouw bestelling grondig voordat we de print inpakken.

Stap 6 - Klaarmaken voor verzending

We pakken jouw bestelling stevig in en maken het klaar voor verzending.
Het kunstwerk wordt aangemeld bij één van de vervoerders.

O ja; Alle kunstwerken worden gratis verzonden.

Stap 7 - Uitpakken en ophangen

Jij ontvangt jouw meesterwerk binnen drie tot vijf werkdagen in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is uitpakken en ophangen (of neerzetten) en genieten.

Jouw meesterwerk is gemaakt van één van onze prachtige materiaalsoorten en bedrukt met intense pigmenten waardoor je een leven lang kunt genieten van jouw meester aan de muur.

Vragen?

Voor tips, vragen of heel veel inspiratie kijk je in onze FAQ, neem je contact met ons op, lees je de lovende recensies of bekijk je de kunstcollectie en klantfoto's.

Ook voor vragen over het materiaal of wanneer je wilt weten hoe een bepaald ontwerp aan jouw muur hangt kun je ons benaderen. Wij kunnen ter illustratie het kunstwerk digitaal aan jouw muur hangen.

Herontdekt;

Vermeers oude schilderijen

De oude schilderijen van deze meesters zijn veelal te bezichtigen in verschillende musea. De meeste werken zijn inmiddels vele honderden jaren oud en zijn pas na lange tijd herontdekt.

Dit geldt vooral voor de schilderwerken van Johannes Vermeer. Na de Hollandse oorlog zijn de werken van Nederlands bekendste kunstschilder in de vergetelheid geraakt. Het was pas na ca. 200 jaar dat de Franse kunstkenner Théophile Thoré-Bürger een systematische zoektocht startte naar de schilderijen van Vermeer. Deze zoektocht en zijn bekendmakingen gaf zijn werken zo veel exposure dat Vermeer nu één van de bekendste oude meesters uit de wereldgeschiedenis is.

Doordat de kunstschilder en zijn schilderwerken tweehonderd jaar vergeten zijn, zijn er wel tien óf meer schilderijen verloren gegaan. Men wist niet van wie de werken waren en hechtte er weinig waarde aan.

Misschien loont het om nog eens op de zolder van je grootouders rond te snuffelen of er geen oude schilderijen te vinden zijn, misschien zit er wel een schilderij van een meester tussen.

Wie was nou de beste meester?

Rembrandt, Van Gogh en Vermeer

Het zal je niet ontgaan zijn dat de meeste oude meesters leefden tijdens de zeventiende eeuw, ook wel de Gouden eeuw genoemd. Dit was een periode waarin kunst en schilderijen letterlijk een gouden periode beleefden.

Meesters als Frans Hals, Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer maakten hun schilderwerken allemaal in deze tijd.

Rembrandt

Rembrandt bijvoorbeeld; hij maakte de Nachtwacht. Dit meesterwerk alleen zorgt er al voor dat hij in de top drie beste Hollandse meesters ooit terecht komt.

De Nachtwacht is een bijzonder groot schilderij dat is gemaakt in 1642. Rembrandt heeft er mogelijk meerdere jaren over gedaan om het schilderij te voltooien. Het is wat formaat betreft één van de grootste beschilderde doeken uit de Nederlandse kunstgeschiedenis,.

Vroeger was het doek nóg veel groter. Er is materiaal van het schilderij afgesneden om het kunstwerk door een deur heen te krijgen.. Onvoorstelbaar, althans dat vinden we tegenwoordig.

Desondanks is het nog steeds één van de best gemaakte schilderwerken ter wereld.

Johannes Vermeer

Een andere grootmeester uit dezelfde periode was Johannes Vermeer, bekend van Het Melkmeisje en Het meisje met de parel.

Ondanks dat Het meisje met de parel zijn bekendste schilderij is, vinden de meeste kunstcritici dit niet het beste kunstwerk uit zijn collectie. Het Melkmeisje, Gezicht op Delft of de Allegorie op de schilderkunst waren veel moeilijker om te schilderen. In deze werken is veel meer gewerkt met diepte, weerspiegeling, lichtval en kleurschakelingen.
Eigenlijk is Het meisje met de parel één van Vermeers eenvoudigere werken.

De genoemde moeilijkheden uit de andere oude schilderijen zorgden direct voor veel meer verfijning, onderscheiding en kwaliteit. Het Melkmeisje bijvoorbeeld; dit schilderij moet een zeer tijdrovende klus zijn geweest.

De schilder leed waarschijnlijk aan een vorm van dwangmatig perfectionisme. Hierdoor kon hij maar één of maximaal twee schilderijen per jaar maken. Wanneer je het schilderij goed bekijkt, zie je het stof op de tegeltjesplint liggen. Deze stof bestaat uit duizenden kleine stipjes die de kunstschilder met de punt van een penseel op het doek plaatste. Alleen deze stofdeeltjes moeten al dagen aan tijd in beslag hebben genomen.

Maar het was niet alleen de kleine stoflaag die zo geschilderd is. Ook het brood, de melkstraal en eigenlijk alle objecten in het schilderij op deze manier neergezet.

Vincent van Gogh

En dan Vincent van Gogh; een depressieve revolutionair.

Van Gogh mag eigenlijk geen oude meester genoemd worden. Hij gaf namelijk nooit les. Toch hebben we veel aan zijn schilderkunsten te danken. Er zijn zelf kunstcritici die zeggen dat we zonder Van Gogh geen moderne kunsten hadden gekend.

Vincent combineerde namelijk verschillende schilderstijlen in hetzelfde werk. Zo zie je zijn oeuvre veranderen van sober en realistisch naar iets wat lijkt op kleurrijke Japanse prentkunst. In zijn tijd werden zijn werken niet goed begrepen, tegenwoordig zijn z'n kunsten van onschatbare waarde.

Zijn schilderijen zijn misschien niet zo verfijnd als die van Vermeer, maar ze zijn wel ontzettend belangrijk geweest voor hoe wij hedendaags tegen kunstwerken aankijken.

Conclusie

Wie is de beste Hollandse meester?

Eigenlijk is hier onmogelijk antwoord op te geven, iedere kunstschilder was namelijk exceptioneel in hetgeen wat hij deed, onderscheidend schilderen in extreem hoge kwaliteit. Iedere kunstenaar had zijn eigen afwijkende stijl en maakte zijn werken op zijn eigen unieke manier.

Onze persoonlijke voorkeur gaat stiekem toch naar Johannes Vermeer. Niet omdat hij perse de beste meester was, maar omdat zijn schilderijen zo genadeloos perfect zijn dat hij van ons het voordeel van de twijfel krijgt.

Footnote over

Oude meesters

Deze pagina is met de grootste zorg geschreven, maar er kunnen geen rechten aan ontleend worden. De informatie die je op deze pagina leest zijn gebaseerd op meningen en interpretaties, maar dat mag de pret niet drukken! Wat houd je nog tegen?

Bekijk en bestel een beroemde meester op een materiaal naar keuze en creëer de sfeer van vervlogen glorie in je eigen woonkamer.

Onsite kan deze pagina ook gevonden worden onder: wandkleed oude meesters - wandtapijt groot