Steeds vaker krijgen we het verzoek: "Ik wil mijn zaak voorzien van kunst", en dat snappen we helemaal.

Jouw restaurant, winkel of showroom is dé plek waar jouw klanten zijn. De juist aankleding is dan uitermate belangrijk. Wanddecoratie is namelijk zeer sfeerbepalend, en jij wilt natuurlijk dat jouw klanten worden geïnspireerd door de sfeer die past bij het verhaal van jouw onderneming.

Heb je een hip kantoor aan de Zuidas? Dan wil je daar een hip kunstwerk aan de muur. Heb je een sfeervol eetcafé in de binnenstad? Dan past dat hippe kunstwerk natuurlijk niet. Je wilt dan iets gezelligs aan de muur.

Recent hebben we een sportschool mogen aankleden, deze sportschool wilde kracht en zelfverzekerdheid uitstralen. Zo zie je dat wanddecoratie heel specifiek op de ruimte afgestemd dient te worden. Wat voor de één perfect is, kan voor de ander juist totaal ongeschikt zijn.

 

Kantoor, hotel of andere zakelijke ruimte decoreren

Wanneer je één werk wilt bestellen, kun je deze samenstellen in onze digitale galerie. Hier kun je een design uitkiezen, maar ook het formaat, het materiaal en het eventuele ophangsysteem.

Heb je meer kunstwerken nodig? Bijvoorbeeld omdat je meerdere hotelkamers of kantoren wilt decoreren? Dan komt iemand van Kontoer design graag bij je langs. Wij brengen dan al jouw wensen in kaart en komen met een advies en offerte op maat.

Uiteraard ontvang je van ons een btw-factuur

De publieke ruimte

Wat is een publieke ruimte? Een publieke ruimte, ook wel openbare ruimte genoemd, is een plaats die voor een groot publiek óf iedereen toegankelijk is. Voor dit soort ruimtes gelden meestal afwijkende regels. In het geval van kunst of wanddecoratie mag het werk geen gevaar opleveren, in het geval van kunstwerken word hiermee bedoeld dat het materiaal waarvan de kunst gemaakt is uit brandwerende of brandvertragende materialen moet bestaan. Maar wat valt nou precies onder een publieke ruimte? “Openbare ruimte” is een begrip dat te pas en te onpas word gebruikt, maar zelfden is men het met elkaar eens over de definitie. Zelfs juristen duikelen over elkaar heen wanneer er om een uitleg word gevraagd. Maar waarom is de publieke ruimte zo lastig te definiëren? Dit zegt de wet; “openbare ruimte: door het bevoegde gemeentelijke orgaan als zodanig aangewezen en van een naam voorziene buitenruimte die binnen één woonplaats is gelegen”. Aha, daar zie je direct de kern van het probleem. De gemeente bepaalt wanneer iets een publieke ruimte is en wanneer niet. Een winkel kan in Leeuwarden een publieke ruimte zijn, terwijl een winkel uit dezelfde keten in Utrecht dat niet is. Hierdoor kan het dus voorkomen dat een wandkleed, deze is niet brandvertragend, in Leeuwarden verboden is, maar in Utrecht niet. Nu zal de handhaving waarschijnlijk niet erg streng zijn op dergelijke overtredingen, maar je zult net een fanatieke BOA in jouw gemeente hebben, dan kun je het kunstwerk maar verwijderen. Materialen die wettelijk gezien niet geschikt zijn voor publieke ruimtes zijn: canvas, canvas met lijst, wandkleed van katoen, wandkleed van velours, plexiglas. De materialen die wél geschikt zijn voor publieke ruimtes zijn: Dibond, aluminium muurcirkel, Geborsteld aluminium. Houd hier dus rekening mee voordat je een kunstwerk besteld. Eventueel kunnen we ook nog andere materialen leveren die wél brandvertragend zijn, deze stoffen en panelen gaan altijd op offertebasis.

Werknemers creatief beïnvloeden met kunst

Wist je dat niet alleen klanten beïnvloed worden door kunst, maar dat onderzoek aantoont dat kleurrijke kunst het creatieve centrum in het hoofd stimuleert? Je kunt jouw werknemers dus creatiever laten denken door hun werkruimte van kunst te voorzien. Afwisseling is hierbij wel de truc. Een veelgebruikte methode is om kunstwerken met hetzelfde formaat af te wisselen. Je hebt dan bijvoorbeeld een werk in de gang, in de kantine en op het kantoor hangen en periodiek wissel je deze kunstwerken dan om.

Maatwerk wanddecoratie voor jouw zaak

Wij verkopen geen gestandaardiseerde wanddecoratie, alles word speciaal voor de klant gemaakt. Jouw bedrijf of merk is uniek en verdient een unieke uitstraling. Wil jij een extreem groot wanddecoratiestuk voor de woonkamer? Geen probleem! Ook afwijkende vormen, materialen of logo’s en teksten in het ontwerp, het kan allemaal.

Groothandel in wanddecoratie

Heb jij een high-end woonwinkel en ben je op zoek naar een online groothandel, partner én leverancier in wanddecoratie en kunst? Wellicht kun je jouw assortiment uitbreiden met exclusieve kunstwerken van Kontoer design. Neem dan gerust contact met ons op.

Momenteel werken wij nog op offertebasis, dat wil zeggen, jij maakt kenbaar wat je wilt inkopen en wij maken binnen 24 uur (in werkdagen) een offerte voor je op.

Affiliate partner worden?

Kontoer design is doorlopend opzoek naar Affiliate-partners. Wil jij onze unieke designs verkopen via jouw website of platform? We brengen je graag in contact met onze specialist.

Beperkingen

Wanneer je onze wanddecoratie wilt doorverkopen dan mag dit, mits de verkoop in een fysieke winkel plaatsvindt (uitgezonder affiliate partners). Onze kunstwerken mogen alleen in een stenen winkel worden verkocht, online verkoop is niet toegestaan.

13 december 2022

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen