Line art van Kontoer design, speciaal voor jou gemaakt op een formaat én materiaal naar keuze!
Hierdoor is jouw lijnkunst nooit te groot óf te klein, maar precies goed!
Line art is een ingetogen, maar expressieve kunststijl die je veel tegenkomt in minimalistische en moderne interieurs. De ontwerpen bestaan veelal uit eenvoudige lijnen die iets uitbeelden, maar dan op een kalme wijze

Line art bij Kontoer design

Wij hebben al onze favoriete line art samengevoegd tot een prachtige line-art collectie.

De collectie bestaat uit lijntekeningen uit eigen studio, maar ook enkele designs van een externe kunstenares
worden in deze collectie aangeboden. Hierdoor zit er voor iedere line art liefhebber wel een prachtig werk tussen.

Rustige (aarde)tinten komen steeds vaker voor in minimalistische, moderne en chique interieurtypes. Omdat de rustige kunstvorm “line art” perfect bij deze kleuren aansluit, hebben we de lijntekeningen uit de “Eviory line art by Kontoer design” collectie uitgebracht in drie prachtige kleurstellingen: bruin/wit, zwart/wit en beige/zwart.

Line art op een prachtige bruine muurcirkel aan de wand

Stel je eigen lijntekening samen

Bij Kontoer design stel je jouw eigen line art wanddecoratie samen. Jij hebt de volledige regie over hoe jouw kunst aan de muur er uit komt te zien! Zo kies je zelf de lijntekening, het materiaal, het formaat en het eventuele ophangsysteem. Je hebt per ontwerp meer dan 270 keuzeopties, waardoor jouw wanddecoratie perfect aansluit bij de rest van je interieur.

Bekijk hieronder ons meest populaire lijn tekening: Deze lijntekening van een liefdevolle man en zijn vrouw.

Line art wanddecoratie

De prachtige premium materialen waaruit je kunt kiezen, en daar zijn we écht heel trots op, zijn:
• canvas van 100% katoen
• canvas met massief houten baklijst
• wandkleed van katoen of velours (inclusief roede)
• aluminium muurcirkel
• dibond
• plexiglas
• geborsteld aluminium

Bij Kontoer design kun je zelf kiezen hoe groot je de artistieke lijntekening aan je muur wilt hangen. De kunstwerken beginnen al vanaf 30x30cm op canvas, maar gaan tot wel 260x210cm groot op wandkleed.

Al deze materialen zijn van uitmuntende kwaliteit en kunnen (bij binnengebruik) een leven lang mee; dat is nog eens duurzaam!

Verschillende soorten

Lijntekeningen

Lijntekening portret

De contouren van een gezicht van één of meerdere personen leent zich uitstekend voor een lijntekening. Gezichten, lichamen en organische vormen behoren dan ook tot de populairste figuren in deze categorie.

Lijntekeningen bestaan al heel erg lang, al werden ze niet altijd gebruikt als wanddecoratie. Leonardo da Vinci maakte in de 15e eeuw bijvoorbeeld al lijntekeningen, al lijkt het er wel op dat hij dit meer deed als schets voor latere schilderijen. Deze tekeningen bestonden meestal uit portretten van mensen en dieren. Zijn gezichten werden meestal getekend met pen of houtskool.

Het lijntekening gezicht met naam: line art zwart wit zie je hier op wanddoek

artistiek lijnenspel

line art

Line art schilderij, Lijntekening, one line drawing, lijnkunst, het zijn allemaal termen met dezelfde betekenis. Het zijn allemaal designs die bestaan uit dikke óf dunne lijnen die samen iets uitbeelden. Deze tekenkunst bestaat meestal uit een speels, maar artistiek lijnenspel waarbij emotie gecombineerd word met expressie. De vormgeving is meestal eenvoudig, maar tijdloos.

Dit wil niet zeggen dat het ook makkelijk is om een mooie lijntekening te maken! De meeste ontwerpen belanden in de prullenmand. Het is juist zeer lastig om iets tot in perfectie uit te beelden en dan ook nog de juiste emotie weer te geven met één potloodstreep.

van schets tot kunst

One line art

“One line art” is een sub stroming van line-art. De term verraad eigenlijk al waar het voor staat; het potlood mag het papier niet verlaten voordat de tekening voltooid is. Eigenlijk is dit dé ultieme lijntekening zoals het ooit bedacht is. De tekening bestaat dus uit 1 lijn.

Meestal worden de ontwerpen op speelse manier, maar met natuurlijk ogende lijnen gevormd. De vormen lijken vaak organisch en beelden vrijwel altijd iets uit, zoals een lijntekening van een bloem, een gezicht of landschap. Er bestaan ook abstracte lijntekeningen; hierbij moet je met jouw eigen creativiteit aan de slag om iets van de lijnen te kunnen maken.

Bij Kontoer design zijn we geen fan van abstracte line art omdat abstracte kunst voornamelijk op emotie en gevoel gebaseerd is. Wanneer je niet iets uitbeeld én geen uitgesproken kleur of emotie toepast, mis je volgens ons het doel van kunst op zich.

Bijpassende woonstijl

minimalistisch interieur

Line art wanddecoratie is de laatste jaren steeds meer in opkomst en loopt eigenlijk parallel met de opkomst van het minimalistische interieur. Deze kunstvorm zie je dan ook vaak terug als wanddecoratie in deze woonstijl.

Echter zie je lijnenkunst ook steeds vaker terug in moderne en chique interieurs. Dit komt doordat Line art wanddecoratie meestal bestaat uit rustige contouren en elegante silhouetten, maar beperkt zijn in kleurgebruik. Hierdoor zijn ze makkelijk toepasbaar in ieder interieur en hebben ze een strakke, moderne maar tevens tijdloze uitstraling.

Tip over Line art

Wil je Line art in jouw huis verwerken, maar je vind het lastig om een kleur te kiezen? Kies dan niet, maar mix and match!

Bestel in plaats van één groot kunstwerk, twee kleinere stukken in verschillende kleuren. Mocht je hier graag advies over wensen voordat je de bestelling plaatst, dat begrijpen we heel goed. Neem gerust contact met ons op, ons advies over line art is gratis.

Meest gestelde vragen over lijntekeningen

Kan ik ook een lijntekening van mijn eigen foto laten maken?

Ja, dat kan! Wij kunnen een lijntekening van je gezin maken of een familiefoto voor je omzetten naar een line art van foto, zodat je een persoonlijke kunst aan de muur hebt hangen.

Waar komt line art vandaan?

Van oorsprong komen lijntekeningen bij Sumi-e vandaan. Bij deze Japanse kunstvorm wordt er zo veel mogelijk weg gelaten en maak je met een paar lijnen inkt een eenvoudige maar herkenbare afbeelding op rijstpapier.