Heb jij een bijzondere foto die je graag op plexiglas wilt laten afdrukken? Dat kan! Naast onze eigen beeltenissen drukken we ook foto's op transparant plexiglas. We kunnen jouw foto drukken op alle denkbare formaten tot wel 200x300cm groot.

Hoe werk dat nou; zo'n foto op plexiglas afdrukken?

  1. Eerst testen we de resolutie. De resolutie geeft aan hoeveel pixels er in de foto zitten. Wanneer een foto onvoldoende pixels heeft, dan wordt een foto wazig wanneer je deze groter maakt. Op een scherm ziet het er dan vaak wel redelijk goed uit, maar wanneer je deze afbeelding dan gaat afdrukken op een formaat wat groter is dan jouw beeldscherm zul je zien dat de opname niet scherp meer is.
  2. Wij bespreken de resultaten van deze test met je, zo weet je precies hoe groot en in welke verhouding jouw beeltenis in haarscherpe weergave kan worden afgedrukt.
  3. Het plexiglas prepareren voor de druk. Het glas wordt eerst op maat gesneden en daarna grondig schoongemaakt. Daarna gaat het door de printer en drukken we de foto op de achterkant van het acrylglas. Plexiglas wordt nog acrylglas genoemd wanneer het onbedrukt is. Zodra de prent droog is komt er een witte deklaag op de achterkant waardoor je niet door het glas en de foto kunt heen kijken.
  4. Nu gaat de plexiglas foto de droogcabine in tot de witte deklaag is uitgehard.
  5. De laatste stap is het inpakken en verzendklaar maken van de prachtige foto op glas. Het hele proces neemt ongeveer drie tot vijf werkdagen in beslag.

Heeft jouw foto niet de juiste resolutie?

Is jouw foto met een oude camera of telefoon gemaakt en heeft deze niet de juiste resolutie om op een acceptabel formaat afgedrukt te worden? Wij kunnen de resolutie van jouw foto testen waardoor je precies weet hoe groot wij deze op plexiglas kunnen plaatsen. Wanneer jouw foto niet de juiste scherpte heeft, kunnen wij de afbeelding vaak nog wel voor je verbeteren; dit doen we helemaal gratis!

Plexiglas foto in groot formaat

Wil jij iedere dag herinnerd worden aan een bijzondere moment of persoon? Je kunt een trouwfoto of een mooi momentopname van een dierbare in groot formaat aan de muur hangen. Onze printer kan panelen aan tot wel 300 x 200 cm groot! Ook de grote formaten hebben haarscherpe details, levendige kleuren en een prachtig diepte effect. Let er op dat je eerst controleert of een plexiglas plaat met dit formaat wel door jouw deuren heen kan en of je alle bochten in huis wel kunt maken. Het zou zonde zijn dat je de plexiglas wanddecoratie laat maken, maar dat je het niet in huis krijgt. Je zou niet de eerste zijn.

De mooiste foto afdrukken als cadeau

Wil je een mooi verjaardagscadeau aan opa en oma geven of zoek je een geschenk voor een huwelijk, dan is een persoonlijke foto op plexiglas natuurlijk een schitterende gift. Daarnaast is een foto die op ons plexiglas gedrukt is voor vele jaren beschermd. Je geeft hierdoor een cadeau voor het leven.

Transparant plexiglas van de beste kwaliteit

Het plexiglas van Kontoer design is van hoogwaardige kwaliteit. Wij gaan alleen voor het mooiste en helderste glas. Het materiaal is 5mm dik, kraakhelder, kent een prachtige glans en een prachtig diepte effect waardoor details en kleuren schitterend worden weergegeven. Het acrylglas is UV-bestendig waardoor jouw favoriete foto een leven lang aan de muur kan blijven hangen zonder dat het verkleurd of beschadigd. Wanneer jij jouw fotoafdrukken op een plexiglas plaat wilt laten plaatsen, neem gerust contact met ons op.

Je kunt ons het beste een email sturen met daarin de betreffende foto. Wij kunnen deze foto dan direct testen en jou van alle informatie voorzien. Ons e-mailadres is: info@kontoerdesign.nl

Meest gestelde vragen over een foto op plexiglas

Kan ik ook andere afbeeldingen op plexiglas laten afdrukken?

Ben jij zelf een artiest en wil je een reproductie van je kunstwerk laten maken? Of heeft jouw kind zoiets moois getekend dat je de tekening voor jezelf of opa en oma op plexiglas wilt laten afdrukken? Dat is allemaal mogelijk! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Is een foto op plexiglas geschikt voor buiten?

Een foto op acrylglas is alleen geschikt voor binnen. De print mag namelijk niet met water in aanraking komen.

Wat is het verschil tussen plexiglas, acrylglas en glas?

Eigenlijk zijn glas en plexiglas (ook wel acrylglas genoemd) twee totaal verschillende materialen die alleen wat uiterlijke kenmerken betreft op elkaar lijken. Het grootste verschil is dat traditioneel glas breekbaar is en plexiglas / acrylglas vrijwel niet. In ons blog over de verschillen tussen glas en plexiglas lees je er alles over.

27 juni 2023

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen