Wanddecoratie van metaal

Wanddecoratie van metaal voor in jouw interieur!
Uniek en volledig op maat gemaakt.

Wordt het tijd voor iets moois aan de muur? Overweeg dan onze wanddecoratie van metaal eens!

Kontoer design maakt alle metalen muurdecoratiestukken speciaal voor jou op maat waardoor het altijd, perfect in jouw interieur past. Zo bepaal jezelf het ontwerp, het formaat en de kleur.

Staat jouw gewenste kleur niet in ons kleurenpallet? Geef je kleurcode door en wij zorgen ervoor dat het ontwerp van jouw keuze dé kleur van je dromen krijgt.

WANDDECORATIE VAN METAAL BEKIJKEN
Wanddecoratie metaal

Alle formaten zijn mogelijk met

wanddecoratie op metaal

Een bijkomend voordeel van onze metalen panelen is dat wij deze tot wel 3 meter door de lasersnijmachine kunnen halen. Hierdoor kunnen onze wanddecoraties meestal tot wel 300 cm groot gemaakt worden!

Heb jij een (woon)ruimte waarbij het plafond hoog genoeg is en een deur waar het ontwerp doorheen past? Super vet natuurlijk om dan een prachtig Kontoer design stuk van dit formaat aan op te hangen.

Dat is pas een statement!

MATERIAAL

Een vraag die eerder regelmatig voorbij kwam was “welke metalen gebruiken jullie eigenlijk?”

Tegenwoordig gebruiken wij alleen nog maar aluminium. Aluminium heeft namelijk bijzonder veel voordelen ten opzichte van andere metaalsoorten. Aluminium roest namelijk nooit, is licht van gewicht en daardoor makkelijk op te hangen, óók wanneer de muur niet dragend is.

Het aluminium dat wij gebruiken zijn eigenlijk twee aluminium platen welke geperst zijn met een harde kunststof kern. Hierdoor krijgt het de stevigheid én dikte van staal, maar behoudt het de eerder genoemde voordelen. Zo is aluminium zelfs geschikt voor buitengebruik.

krachtig

lichtgewicht

"Wat weegt jullie wanddecoratie van metaal?"

Dat is afhankelijk van het ontwerp. Heb je een smalle lijntekening van bijvoorbeeld 200 cm groot, dan weegt deze minder dan bijvoorbeeld een wereldkaart met dezelfde lengte. Daarom noemen we hier gemiddelden.

Meestal wordt in onze ontwerpen ca. 50% van de plaat weggelaserd. Ga je uit van een wanddecoratiestuk van 200 x 100cm dan weegt de plaat ca. 8 kilo, maar we snijden ongeveer de helft weg waardoor er 4 kilo overblijft.
Ga je voor een groot ontwerp van bijvoorbeeld 300 x 200cm, dan weegt de plaat ca. 24 kilo. We snijden de helft ongeveer weg waardoor er dan dus 12 kilo overblijft.

Dit is echt hét grote voordeel van aluminium. Zelfs wanneer de muur niet dragend is kunnen de meeste wanden een wanddecoratie van metaal dragen, zelfs wanneer het een groot formaat betreft.  

Wanddecoratie metaal

Of bekijk hier al onze wanddecoratie van metaal

Wanddecoraties van alle metaalsoorten en muurdecoraties. Metalen prints en uitsnedes, ook wel wanddecoratie metaal genoemd. Wanddecoratie metaal wordt voornamelijk gebruikt in een industrieel interieur en vaak opgehangen in een woonkamer, slaapkamer of ander vertrek waarbij interieur een belangrijke rol speelt. Een wanddecoratie van metaal kent vele vormen zoals cirkels, maar ook bladeren, levensbomen, geometrische vormen of zelfs 3d. Metalen wanddecoratie wordt van verschillende materialen gemaakt. Landelijk, industrieel en modern. Denk aan aluminium wanddecoratie of muurdecoratie van metaal. Verschillende steekwoorden zijn: Metal, Steel, Handgemaakte kunstwerken en wanddecoraties van metaal met of zonder kader muurversiering zoals wandpanelen of een wandrek wanddecoratie metaal.