Kunstwerken uit onze eigen

kontoer design studio

De meeste designs zijn afkomstig uit onze eigen Kontoer design studio. Hier zitten een paar creatievelingen die de hele dag bezig zijn met het ontwerpen van unieke ontwerpen.

Sommige designs worden eerst met de hand geschilderd en dan gedigitaliseerd zodat ze op alle materialen afgedrukt kunnen worden.

Doordat wij een eigen ontwerpstudio hebben, zijn de meeste designs exclusief verkrijgbaar bij Kontoer design en eventueel hun verkooppartners. Het kan dus zijn dat je een sommige ontwerpen binnenkort ook in een woonwinkel tegenkomt.

Wat is voor mij

Het juiste formaat?

Hoe bepaal je nou het juiste formaat van jouw kunstwerk?
Dat klink lastig, maar dit valt reuze mee.

Gedeeltelijk word de juiste keuze natuurlijk bepaalt door smaak en woonstijl. Woon je minimalistisch, dan is een heel groot kunstwerk waarschijnlijk niet een goed idee.

Hetzelfde geldt voor wanneer je klein woont. Het formaat dient in balans te zijn met jouw woonstijl en woning.

Waar komt het kunstwerk te hangen?

Vaak komt een kunstwerk boven een bank, kast, eettafel of bed te hangen. Ons advies is om dan te kiezen voor een werk van minimaal 1 meter breed.

Nog mooier is om de minimale breedte van het werk te bepalen op basis van de 2/3e regel.

Is het meubelstuk 160 cm groot? Kies dan voor een werk met een minimale breedte van 107 cm en een maximale breedte van 160 cm.

hulp nodig

bij jouw keuze?

Twijfel je toch over welk formaat je het beste kunt kiezen?

Stuur ons gerust een foto van de situatie en geef de formaten van het betreffende meubelstuk door. Wij plaatsen dan digitaal het werk van jouw keuze in de foto.

Zo weet je precies hoe het er straks in het echt uit komt te zien.

kies jouw

favoriete opties

Je hebt een mooi design en formaat uitgezocht, maar dat is pas het begin! Het is nu tijd om een materiaal, en eventueel ophangsysteem uit te kiezen.

Omdat er per materiaalsoort gemiddeld 30 keuzeopties zijn en je kunt kiezen uit maar liefst 7 materialen, heb je ongeveer 210 keuzemogelijkheden per design. Hierdoor stel je jouw eigen kunstwerk helemaal naar wens samen.

Ga jij voor een prachtig wandkleed met roede, kies je voor een canvas met lijst of ga je toch voor het prachtige dibond?

Onze materialen en ontwerpen

in het echt zien?

Zo nu en dan staan we op een beurs of hebben we een tijdelijke pop-up galerie waar je de materialen kunt aanraken en bekijken. De ontwerpen zijn daar direct te koop. Ook kun je op locatie advies krijgen en eventueel een werk samenstellen met behulp van een collega.

De laatste tijd hebben we helaas weinig pop-up locaties gehad wegens de coronamaatregelen.

Mocht je in de toekomst graag op de hoogte gehouden willen worden van eventuele evenementen, acties of nieuwtjes, schrijf je hieronder dan in voor de nieuwsbrief.