XXL wandkleden, grote muurcirkels, een enorm canvas schilderij of andere grote wanddecoratie aan de wand? Vul iedere centimeter van die grote muur op met een prachtig, maar groot decorstuk van Kontoer design.

De grote schilderijen van canvas, wandkleden van velours of fotokunst van plexiglas stel je bij Kontoerdesign.nl helemaal zelf samen. Jij kiest een afbeelding, één van de acht materialen, de grootte en het ophangsysteem van je kunstwerk. Hierdoor geef je jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor eenvoudig een frisse nieuwe look en sluit de muurdecoratie perfect aan op jouw interieur.

Grote wanddecoraties hebben een enorme invloed op de uitstraling van jouw inrichting. Met een kleine wijziging creëer je al snel een groots resultaat.

Wanddecoraties van grootse kwaliteit

De grootschalige muurdecoratie van Kontoer design worden met zorg, in het noorden van Nederland gemaakt. Het kunstproduct gaat pas in productie wanneer jij ons al je wensen door hebt gegeven. Geen Chinees massaproduct, maar mooie wanddecoratie uit Friesland.

Wij zijn bijna een heel jaar bezig geweest met het uitzoeken van onze acht premium materialen. Wij wilden namelijk uitzonderlijke kwaliteit leveren, maar dit ook tegen een hele eerlijke prijs doen. Uiteindelijk is het gelukt en kun je jouw nieuwe schilderij laten drukken op canvas, canvas met lijst, wandkleed van velours of katoen, dibond, plexiglas, aluminium muurcirkel of geborsteld aluminium.

Grote wanddecoratie in de woonkamer

Decoratie uit eigen studio

De meeste ontwerpen komen uit onze eigen Kontoer designstudio. Hier maken we de mooiste schilderijen en fotokunst meestal eerst met de hand voordat we ze digitaliseren.

Met twee kunstenaars zijn wij dagelijks aan de slag om de mooiste trendy kunstwerken voor iedere woonstijl, interieur of kamer te ontwerpen.

Beide kunstenaars hebben hun eigen voorkeuren en expertises, zo werkt de één graag met échte doeken, verf, krijt en goud- en krijtstof en geeft de andere de voorkeur aan digitale producten zoals fotocamera's, teken-tablets en laptops.

Hierdoor kunnen we een hele diverse collectie met mooie muurdecoratie aanbieden.

Favoriete muurdecoratie

De grote favorieten van onze klanten zijn zie je in dit overzicht terug. Opvallend is dat het allemaal werken zijn die uit eigen studio komen.

Grote muur wanddecoratie woonkamer

Met de mooiste wanddecoratie van Kontoer design geef je jouw woonruimtes in een handomdraai een compleet nieuwe uitstraling.

Doordat we een eigen ontwerpstudio hebben, zijn de meeste ontwerpen uniek in de wereld en exclusief verkrijgbaar bij Kontoer design. We hebben een unieke collectie die je nergens anders tegenkomt. Hierdoor hebben we kunst in alle stromingen en voor iedere ruimte.

En het leuke is; jij stelt de wanddecoratie van formaat zelf samen. Jij kiest een design, bepaalt een formaat, maar ook het materiaal en het ophangsysteem.

Waarom wanddecoratie van Kontoer design?

✓ Unieke ontwerpen die je nergens anders tegenkomt
✓ De wanddecoratie wordt speciaal voor jou gemaakt
✓ Snelle levering
✓ Altijd gratis verzending
✓ Kontoerdesign.nl wordt uitstekend beoordeeld op WebwinkelKeur

Het formaat van de wanddecoratie bepalen

Wat is nou het ideale formaat van jouw muurdecoratie? Je zit op de pagina "grote wanddecoratie" dus je zult wel fan zijn van grote schilderijen of wandkleden, maar té groot is ook niet heel mooi.

Het gaat om de balans;
je wilt bijvoorbeeld niet dat de muurdecoratie bijvoorbeeld groter is dan de bank waar het boven hangt. Dit komt de sfeer niet ten goede en doet afbreuk aan zowel de bank als het decorstuk dat aan je muur hangt.

Interieurstylisten houden altijd de 70% regel aan. Dat wil zeggen dat wanddecoraties niet breder dan 70% van het meubelstuk eronder mogen zijn. Deze regel kun je toepassen bij een dressoir in de woonkamer, maar ook bij het nieuwe schilderij boven het bed in de slaapkamer.

 Tips over grote wanddecoratie

Een groot schilderij op wandvullend formaat is natuurlijk machtig en een echte eyecatcher in jouw woning, maar om het écht gezellig en compleet te maken zul je het moeten aanvullen met woonaccessoires.

Wat bijvoorbeeld erg mooi staat, is een groot en trendy "schilderij" boven een dressoir. Dit dressoir stijl je vervolgens mooi af met prachtige accessoires zoals een vaas met bloemen of enkele beeldjes en een prachtige kaars voor de ultieme sfeer en finishing touch.

Wat hierbij wel erg belangrijk is, is dat je de kleur van de woonaccessoires afstemt op de muurdecoratie.

Advies over grote wanddecoratie voor de woonkamer

Wil jij graag advies of heb je vragen over het toepassen van kleuren, stijl, materiaal of afmetingen? Stel je vraag gerust; wij adviseren je graag en doen dit volledig gratis.

Grote wanddecoratie ophangen met afstandhouders

Grote wanddecoratie ophangen

Het ophangen van grote wanddecoraties kan op meerdere manieren. Voor ieder materiaal kennen we andere systemen van RVS afstandhouders tot ophangplaten en roedes voor wandkleden. Op de materialenpagina lees je alles over de verschillende materialen en ophangmogelijkheden.

Let wel goed op;
Een groot decorstuk kan zwaar zijn. Twijfel je of jouw muur de grote wanddecoratie wel kan dragen? Schakel dan altijd een vakman in.

Akoestiek verbeteren met wanddecoratie

Ook voor advies over het verbeteren van de akoestiek in je woonkamer kun je bij ons terecht. De muur is samen met het plafond verantwoordelijk voor het weerkaatsen van geluiden, grote wanddecoratie aan een blinde muur kan zeker bijdragen aan de oplossing.

Vooral in een grote woonkamer van een nieuwbouwwoning met goed geïsoleerde muren en ramen is de akoestiek vaak dramatisch. Een groot wandkleed zou dan een goede oplossing kunnen zijn.

Footnote over nóg grotere wanddecoraties

Wil je jouw wanddecoratie nóg groter bestellen dan onze (voorbeeld) maattabellen aangeven? Mail of bel ons. In veel gevallen kunnen we muurdecoratie leveren tot wel 6 meter aan de langste kant. Dergelijke afmetingen gaan echter op offertebasis.

Ook grote kunst op een drieluik, posters, print of wanddecoratie voor in de kinderkamer, babykamer of (groot) zakelijk kunnen op verzoek voor je worden gemaakt. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Incidenteel worden onze handgeschilderde schilderijen geveild, schrijf je in voor onze nieuwbrief om op de hoogte gehouden te worden omtrent deze kunstveiling.

Size Matters! Hang een extra groot XXL wanddecoratie stuk in de woonkamer of elders in huis voor een ultieme akoestiek. Zo kan wanddecoratie in de badkamer verrassend mooi zijn. Grote wanddecoratie heeft een enorme invloed op de kamerinrichting, overdrijf het echter niet, een kolossaal kunstwerk in de woonkamer kan ook een enorme misser zijn. Wanneer het werk breder en hoger is dan het meubelstuk waar het boven hangt, wordt het te dominant en is het te groot.

Een blinde muur kun je echter wel flink decoreren, een goed voorbeeld is een ruimte als een lange hal of gang. Een enorm artistiek kunstwerk in een grote maat kan dan wél een hele mooie aanvulling het interieur zijn. Met de zeer grote wanddecoratie mogelijkheden van Kontoer design heb je die wand zo gevuld. Je hoeft dus geen grote wijzigingen aan te brengen waardoor je met weinig inspanning een grote sfeeraanpassing realiseert. Maak je huis gezellig met wanddecoratie volgens de laatste trend.

De kunst van Kontoer design wordt gemaakt volgens de laatste interieurtrends. Doordat je de muurdecoraties zelf samenstelt, maak je het eigenlijk zelf. Met speciale printtechnieken drukken we de print in óf op het gekozen materiaal. Wij maken gebruik van milieuvriendelijke pigmenten en scherpe kleuren om de beelden mee af te drukken. Hieronder vind je een selectie "wanddecoratie groot" die gemaakt is op basis van populariteit. Zo kun je precies zien welke decoraties anderen in huis aan de wand hebben hangen, wanddecoratie kopen was nog nooit zo leuk!

Je hebt de bestelling binnen enkele werkdagen in huis. Van bestellen tot bezorgen duurt tussen de 3 en 5 (werk)dagen.

Deze collectie bevat de volgende thema’s: groot schilderij – wanddecoratie groot - grote wanddecoratie woonkamer -
wanddecoraties van diverse materialen – schilderijen voor iedere ruimte – van wereldkaarten
tot dieren prints en van acrylglas tot canvas