Strak, modern en galeriekwaliteit, dat zijn de 3 kernwoorden die wij gekozen hebben voor aluminium dibond. Maar er zijn meer lof-woorden te bedenken zoals: Sterk, stoer, super scherp, duurzaam of museumuitstraling.

Dibond

Zoals je leest, we zijn zeer te spreken over ons dibond schilderij. Dibond is een heel fijn materiaal om mee te werken of om in huis te hebben. Het is namelijk licht, sterk, is zeer kleurecht, het gaat een leven lang mee, is weersbestendig en je kunt het op veel verschillende manieren ophangen.

Je leest er op deze pagina alles over.

Hier zie je een bedruk paneel van dibond, het voorbeeld toont een dibond schilderij van een vrouwen portret.

De voordelen van

dibond

• Sterk, maar licht materiaal.
Hierdoor eenvoudig op te hangen
• Geschikt voor binnen, vochtige ruimtes of voor onder een veranda
• Brandvertragend en hierdoor wettelijk geschikt als wanddecoratie voor openbare ruimtes
• Zeer duurzaam, een dibond paneel kan een leven lang mee
• Verkrijgbaar in 3 mm dikte
• Fantastisch voor zwart wit afbeeldingen

De nadelen van

Dibond

• Dibond is lastig te recyclen omdat het uit meerdere materialen bestaat
• De hoeken van een dibond schilderij kunnen scherp zijn waardoor het niet geschikt is voor een kinderkamer

On-site kan deze "dibond" pagina ook gevonden worden onder: dibond schilderij, aluminium dibond schilderijen, dibond schilderijen, alu dibond, aluminium schilderij, schilderijen, afbeelding, stijlvolle uitstraling, modernste fotodruktechnologie kristalhelder, wanddecoratie, hoge resolutie, kunst, fotografie, kunstwerken.

Een paneel van

Aluminium dibond ophangen

Aluminium dibond kun je heel mooi aan de muur ophangen met onderstaande systemen. Neerzetten kan ook, maar dan alleen bij een klein formaat.

Klik op een ophangsysteem voor meer informatie.
• Afstandhouders RVS
• Afstandhouders zwart
• Ophangplaten

Een paneel van aluminium dibond is geschikt voor buitengebruik. Echter zijn onze ophangsystemen dit niet altijd. Ben je van plan om jouw kunstwerk buiten op te hangen? Informeer dan eerst even naar het juiste ophangsysteem.

Wanneer je het dibond plat tegen de muur wilt bevestigen, kun je ervoor kiezen om kit te gebruiken. Er zijn goede kitsoorten verkrijgbaar bij de bouwmarkt om het dibond paneel mee op te hangen.

Dibond ophangen kun je het beste doen met het meegeleverde dibond ophangsysteem, dit zijn de afstandhouders speciaal voor dibond.

wat is

Dibond?

Dibond is een paneel bestaande uit 3 elementen; twee aluminium platen met daartussen een zwarte kunststof kern. Deze drie elementen worden onder hoge druk samengeperst. Zodra het geheel uit de pers komt, krijgt het de naam, dibond.

Dibond is volledig vlak en kent dus gladde zijdes. Hierdoor is het uitermate geschikt om te bedrukken waardoor je hele mooie en super scherpe afdrukken krijgt. Hierdoor word er in musea, galeries of fototentoonstellingen eigenlijk altijd voor dibond gekozen.
Door de samenstelling van dibond is het erg licht van gewicht waardoor het eenvoudig op te hangen of te verplaatsen is.

Dibond is tevens geschikt voor buiten. Het is goed bestand tegen zonlicht, vuil, regen en vorst. Hierdoor is het universeel toepasbaar van bouw tot restaurant en van interieur tot tuin. Hierdoor is het een ware alleskunner die een leven lang mee kan.

De overeenkomsten tussen

aluminium dibond en geborsteld aluminium

Beide panelen kennen een sandwichconstructie, het bekende sandwichpaneel.

Een sandwichpaneel bestaat uit twee dunne aluminium platen met daartussen een zwarte, kunststof kern. Deze drie elementen zijn vervolgens geperst waardoor er een paneel ontstaat.

de verschillen tussen

Aluminium dibond en Geborsteld aluminium

De verschillen zijn aan de buitenzijde niet heel duidelijk zichtbaar. Natuurlijk heeft het ene paneel een geborstelde voorkant en is het ander volledig vlak, maar verder zie je maar weinig verschil.

De samenstelling is echter wel iets anders. Een dibond paneel kan bijvoorbeeld niet goed tegen hoge temperaturen terwijl een paneel van geborsteld aluminium bijvoorbeeld prima achter een inductie kookplaat als spatscherm kan dienen.

Technische details

Dikte:
3 mm

Gewicht per M2:
3900 gram

Voorbeeld:
Een dibond paneel van 120x80cm van 4mm dik weegt ca. 4700 gram. Het ophangsysteem komt daar dan nog wel bij

Heb je nog vragen of is iets nog niet helemaal duidelijk, laat het ons gerust weten.

Footnote over

Onze dibond schilderijen

In deze footnote lees je de resterende informatie over onze aluminium dibond schilderijen. Een dibond schilderij kent een semi- matte afwerking en levendige kleuren. Het “schilderij” is niet een echt schilderij, maar geprinte kunst in een modern jasje. De fotokunst drukken wij direct op de plaat waardoor de prints een stijlvolle uitstraling meekrijgen. Dibond schilderijen zijn hierdoor de juiste wanddecoratie voor een modern, maar ook voor een industrieel interieur. Aluminium dibond is namelijk zeer veelzijdig, het is stoer, maar ook elegant. Hierdoor wordt het gebruikt prints, of je nu kiest voor een Johannes Vermeer, een Rembrandt of een eigen foto. Dibond ziet er van dichtbij zeer strak uit. De prints worden gedrukt op een egaal en vlak paneel waardoor de afgedrukte tekening, illustratie, portretten of andere afbeeldingen haarscherp worden weergegeven. Dibond schilderijen zijn uitstekende muurdecoraties voor iedere woonruimte, de dibond producten zijn zelfs geschikt voor buiten waardoor de wanddecoratie de perfecte blikvanger is om iedere woonruimte mee te decoreren. Zoals gezegd is dibond een uitstekend materiaal voor binnen, maar ook voor buiten. De schilderijen worden dan ook niet alleen in de woonkamer opgehangen, maar ook op kantoor, de horeca, openbare ruimtes en zelfs op sportvelden. Dibond kan namelijk in vrijwel alle afmetingen en vormen gesneden worden. Wanneer je een afbeelding op groot formaat wilt laten drukken, groter dan onze maattabel aangeeft, dan kunnen we dit voor jou verzorgen. Wij printen de blikvanger dan op dibond XL platen, deze platen wijken wel een beetje af van de standaard aluminium panelen die wij gebruiken voor de wanddecoraties. Het materiaal is net zo mooi, maar kost wel iets meer. Hierdoor gaan dergelijke bestellingen op offertebasis.

Dibond prints ophangen aan de muur
Dibond ophangen kan op twee verschillende manieren, met afstandhouders en met ophangplaten. Wanneer je kiest voor afstandhouders, heb je keuze uit drie varianten; RVS, zwart en afstandhouders voor buiten. Wanneer je kiest voor ophangplaten, deze komen op de achterzijde van het materiaal, hierdoor verstoort het ophangsysteem de print niet. Afhankelijk van de afmeting van het dibond ontvang je één of twee ophangplaten van ons. Mocht je kiezen voor een grootformaat, dan stemmen we de ophangplaten af op het gewicht van het dibond schilderij.

Wat is dibond precies?
Een Dibond schilderij bestaat uit twee aluminium buitenlagen met daartussenin een polyethyleen kernlaag, ook wel alu panel, alubond of aluminium dibond genoemd. Op deze pagina zie je verschillende foto’s voorbijkomen waarop je goed kunt zien hoe een dibond schilderij er van dichtbij uitziet.