Velen zijn bekend met de term “canvas schilderij”, maar wat is dat nou precies. Op deze pagina leggen we je precies uit waar canvas van gemaakt word, wat de bekendste canvas schilderijen zijn en hoe ons eigen productieproces er uit ziet.

Wat is canvas?

Canvas bestaat al heel erg lang. De bekende oude meesters maakten hun schilderwerken al op dit fameuze doek. Tegenwoordig worden canvassen meestal machinaal geweven, maar eigenlijk verschillen de doeken niet heel erg veel ten opzichte van de doeken van enkele eeuwen geleden.  

Canvas kan van meerdere stofsoorten gemaakt worden, maar de meest voorkomende canvasdoeken zijn gemaakt van katoen of linnen. Bij Kontoer design hebben we gekozen voor katoen omdat linnen wat slapper is. Dat is prima voor klein formaat schilderijen, maar wanneer je een wat groter werk aan de muur wilt hangen, oogt canvas van katoen wat strakker.

Maatwerk schilderij

Stel je eigen canvas schilderij samen!

Bij Kontoerdesign.nl stel je jouw eigen schilderij helemaal samen. Naast canvas schilderijen heb je keuze uit wel 7 verschillende materialen zoals wandkleed plexiglas en meer. Per ontwerp heb je meer dan 250 keuzeopties. Hierdoor bepaal jezelf hoe jouw wanddecoratie eruit komt te zien en is het kunstwerk nooit te groot, te klein of van het verkeerde materiaal gemaakt.

Met of zonder lijst?

Bij Kontoer design kun je kiezen uit canvas schilderijen zonder lijst of met prachtige zwarte baklijst.

Onze baklijsten zijn gemaakt van massief hout en hebben hierdoor een hele subtiele houtnerfstructuur. Deze lijsten zijn leverbaar in 5 verschillende formaten;
• 40x60 cm
• 50x70 cm
• 60x90 cm
• 75x100 cm
• 100x150 cm

Canvas schilderij ophangen

Een canvasschilderij ophangen is een eenvoudig klusje. Een canvas zonder lijst hang je op aan de meegeleverde ophangbeugel. De canvas ophangbeugel is een tandhanger waardoor één spijker of schroef voldoende is om het canvas schilderij op te hangen. Bij een grootformaat schilderij worden twee ophangbeugels meegeleverd.

Een canvas met lijst ophangen werkt volgens hetzelfde principe. Houd hierbij alleen wel rekening met het gewicht van de baklijst.

Katoen

Het canvas van katoen wordt gemaakt van de katoenplant. Het pluis van deze plant word gesponnen tot lange draden waarvan de doeken worden geweven.

Wanneer draden worden gesponnen voor een schilderdoek, worden de draden heel erg dun gemaakt waardoor er een klein en compact weefpatroon ontstaat. Dit patroon kan oneindig doorgaan waardoor er enorme doeken kunnen worden geproduceerd. Kontoer design koopt deze doeken op rollen van 5 meter. Hierdoor kunnen wij jouw canvas
precies op het gewenste formaat maken.

Waarmee worden jullie canvassen bedrukt?

Bij Kontoer design houden we van duurzaam ondernemen. Hierdoor gebruiken we voor onze canvassen katoen van natuurlijke oorsprong. Sterker nog; het katoen wat gebruikt wordt, voldoet aan alle BCI normen. BCI staat voor “Better cotton initiative”.

De pigmenten waarmee we deze canvasdoeken bedrukken, zijn milieuvriendelijk en vrijwel geurloos. Ook de coating is zo milieuvriendelijk als mogelijk en de verpakkings-materialen worden zo veel als mogelijk gemaakt van gerecyclede materialen.

De voordelen van

Canvas schilderijen van Kontoer design

• Je stelt jouw eigen kunstwerk samen.
Jij bepaalt het design, het formaat, het materiaal en het eventuele ophangsysteem. Per design heb je meer dan 250 keuzeopties.

• Gratis verzending.
Alle bestellingen die in Nederland of België moeten worden afgeleverd, worden gratis verzonden.

• Unieke designs.
Bij Kontoer design werken twee gedreven kunstenaressen die iedere dag bezig zijn met de gekste materialen en processen om maar tot het ultieme resultaat te komen.

• De beste prijs.
Bij Kontoer design willen we muurdecoratie voor iedereen bereikbaar maken, geen deftige kantoren of dure marketing, maar eerlijke prijzen. Wij proberen de voordeligste te zijn in maatwerk wanddecoratie.

• Gemaakt in Nederland
Alle schilderijen worden gemaakt op Hollandse bodem. Geen Chinees massaproduct, maar échte kwaliteit uit Friesland.

Stap voor stap

Hoe worden jullie canvassen gemaakt?[STAP 7]

De coating

Zodra het canvas eigenlijk al helemaal klaar is, geven we het nog één laatste behandeling, de coating. Door deze coating is het canvas beter bestand tegen vocht, vuil en Uv-straling (verkleuren) waardoor het canvas schilderij een leven lang mee kan. Dat is pas duurzaam!

[STAP 8]

De nacontrole

Voordat jouw bestelling de deur uitgaat, voeren we een laatste controle uit. Zo controleren we de print nog één laatste keer, maar ook of het doek nog steeds mooi op spanning staat. Zodra we volledig tevreden zijn pakken we jouw bestelling goed in en word het overgedragen aan de vervoerder.


Hoe snel heb ik het canvas schilderij in huis?

De levertijd van jouw canvas schilderij is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is formaat. Een groot canvasdoek neemt meer droogtijd in beslag dan
een klein canvas.

Een ander element waar rekening mee gehouden dient te worden is de drukte bij de vervoerders. Hierdoor hanteren wij voor schilderijen een flexibele levertijd van 3 tot 5 werkdagen.

Alle schilderijen worden gratis verzonden binnen Nederland en België. Voor verzending naar andere Europese landen rekenen wij €12,95.

Wij verzenden jouw canvas schilderij met PostNL, DHL of met een koeriersdienst.

uit eigen studio

Unieke schilderijen

Sinds kort hebben wij onze eigen ontwerpstudio. Hier werken wij iedere dag aan de mooiste ontwerpen. Sommige designs worden digitaal gemaakt, dus met een camera, teken-tablet of computer. Er worden ook schilderijen met de hand geschilderd.

Op een paar topstukken van oude meesters na, komen alle ontwerpen uit eigen studio. Hierdoor zijn de schilderijen
uniek in de wereld en alleen te koop bij Kontoer design en hun partners. 

De bekendste

canvas schilderijen

Er zijn vele duizenden schilderijen gemaakt in de afgelopen eeuwen, maar vele meesterwerken zijn ook verloren gegaan. Oorlogen hebben hierbij een rol gespeeld, maar ook diefstal of vandalisme. Gelukkig zijn er ook hele mooie schilderijen overgebleven. De bekendste meesterwerken staan hieronder op een rijtje.

De Mona Lisa
Dit schilderij is gemaakt door Leonardo da Vinci en is ongeveer 500 jaar oud. Het is een portret van een jonge vrouw, waarschijnlijk Lisa Gherardini. Naast dat het één van de bekendste schilderijen ter wereld is, is het ook één van de meest waardevolle schilderijen. De waarde kan niet eens geschat worden, maar experts denken dat wanneer het kunstwerk ooit geveild gaat worden, de opbrengst wel eens over de miljard heen zou kunnen gaan. De kans dat het ooit te koop komt is echter zeer klein. De Mona Lisa is te bezichtigen in het Louvre in Parijs.

De Nachtwacht
Het absolute meesterwerk van Rembrandt van Rijn. Het schilderij is voltooit in 1642 en is te bezichtigen in het Rijksmuseum te Amsterdam.

Net zoals de Mona Lisa is dit één van de bekendste en waardevolste schilderijen ter wereld. Ook dit schilderij zou, wanneer het geveild zou worden, vele duizenden geïnteresseerden trekken waardoor de waarde van dit schilderij ook de miljard zou kunnen overstijgen. Een saillant detail, de Nachtwacht was vroeger groter. Er zijn stukken afgesneden omdat het niet door de deur paste. Mocht je deze stukken ergens tegenkomen, dan zul je waarschijnlijk de rest van je leven niet meer te hoeven werken.

Het meisje met de parel
Ook een topstuk uit de Gouden eeuw, het meisje met de parel van Johannes Vermeer. Dit schilderij is ooit verkocht geweest op een markt voor 4 gulden. Op één persoon na, wist niemand dat het een Vermeer was. De man heeft goede zaken gedaan. Vermeer schilderde dit portret in 1665. Het meisje heeft niet in het echt bestaan, het is een fictief personage, ook wel tronie genoemd. De waarde van dit schilderstuk is wel een stuk lager dan de eerder genoemde schilderijen, maar desondanks zal ook dit meesterwerk een vermogen opleveren.

Het meisje met de parel is te zien in het Mauritshuis in Den Haag.