Over ons

Kontoer Design is gelanceerd en het is een hele mooie en high-end website geworden met prachtige designs en een uniek concept.

Hoog tijd dus voor een klein interview!

Wie zijn jullie?

Hendrik
“Tsja, een makkelijke vraag, maar een zeer ingewikkeld antwoord natuurlijk. Wie je bent is niet in een paar zinnen uit te leggen, denk ik. Ik zal een poging doen. "

"Ik ben Hendrik Jonkman, 38 jaar en vader van een prachtige dochter van 8. Samen met Joyce en Lisse woon ik in Friesland. Mijn werk is tevens mijn hobby en in de weekenden probeer ik te ontspannen in de bossen van Bakkeveen; daar hebben we een stacaravan.

Joyce:
"Ik ben Joyce, 33 jaar jong, trotse moeder van Lisse en getrouwd met Hendrik.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar markten of bezoek ik regelmatig een kringloopwinkel. Hier haal ik heel veel inspiratie vandaan.

Soms zie ik een hele mooie naam voor een nieuw ontwerp of een bijzondere vintage kleurencombinatie waar ik niet eerder aan had gedacht. Deze inspiratie kan bij wijze van spreken nog van een oude theepot komen. Hierdoor ben ik nooit écht vrij, maar altijd bezig met ons werk.”

Oké,

en jullie karakters?

Joyce:
“Haha, we denken over de meeste onderwerpen
wel aardig hetzelfde, maar we hebben wel twee totaal verschillende karakters.

Ik ben bijvoorbeeld heel creatief en geduldig en kan hierdoor dagen achter elkaar in de weer zijn met een computer of tekentablet. Hendrik aan de andere kant is wat ongeduldiger, traditioneler en ziet computers meer als noodzakelijk kwaad. Ondanks deze tegenstellingen vullen we elkaar wel prachtig aan.

Binnen het bedrijf hebben we dan ook beide onze eigen taken. Zo is Hendrik verantwoordelijk voor (markt)onderzoek, teksten op de website en de zakelijke contacten met partners en leveranciers.
Ik houd me bezig met webdesign en ben verantwoordelijk voor de ontwerpen.”

En jullie bedrijf

heeft dat ook karakteristieke kenmerken?

Hendrik
“Zeker weten! Kontoer design staat ergens voor en daar zijn
we best trots op!

Wij staan voor unieke ontwerpen en betaalbare kunst op échte kwaliteitsmaterialen voor een eerlijke prijs!”

Joyce
“Sterker nog; Hendrik heeft deze
tekst zelfs op de muur van zijn kantoor geschreven, zo verliest hij deze missie nooit uit het oog.”

Hoe lang zijn jullie bezig geweest met het opzetten van Kontoer design?

Joyce
“Dat heeft eigenlijk best heel lang geduurd. Ik heb ontslag genomen in juni 2021 en we zijn nu juli 2022. Er is dus een dik jaar aan onderzoek, gesprekken en bouwwerkzaamheden in gaan zitten.

Het concept en de taakverdeling; daar waren we vrij snel uit. De meeste tijd is gaan zitten in het bepalen én vinden van de juiste materialen. Wij willen namelijk écht maatwerk leveren voor de beste prijs, maar dit mag
dan weer niet ten koste gaan van de kwaliteit. Dit was nog een behoorlijke uitdaging, maar we zijn er volledig van overtuigd dat we de juiste materialen en partners gevonden hebben.”

Waarom zijn jullie ondernemer geworden?

Hendrik
“Ik denk dat ik voor ons beiden spreek wanneer ik zeg dat we bij onze vorige werkgevers niet volledig op onze plek zaten. Wij hebben hier vaak over gesproken en voelden ons altijd erg belemmerd in ons kunnen. Wanneer je voor een werkgever aan de slag bent moet je uitvoeren wat er van je verwacht word, en wij beiden hebben moeite om binnen deze kaders te kunnen floreren.

Wij voelden altijd dat er veel meer potentie in ons zat dan wat er onder een werkgever uitkwam. Met andere woorden; we wilden onze eigen koers volgen, doen waar onze passie ligt en onze dromen werkelijkheid maken. Bovendien willen we iets bouwen wat we later kunnen doorgeven aan onze dochter.”

Wat heb je geleerd als ondernemer?

Hendrik
“Dat overal een oplossing voor is
en dat je nooit in een probleem moet blijven hangen.

Natuurlijk voelt het niet goed wanneer er iets fout gaat, maar bij ons er is nog nooit iets niet opgelost. Vroeger wilde ik nog wel eens in een probleem blijven
hangen, maar dit werkt alleen maar demotiverend en kost hierdoor erg veel tijd en motivatie. Tegenwoordig kijk ik veel luchtiger naar tegenslagen.”

Wat zijn jullie toekomstplannen?

Joyce
“Op de korte termijn hebben we geen rigoureuze plannen staan. Voordat we gaan sturen willen we eerst in kaart brengen waar we tegenaan lopen en ontdekken wat goed gaat en wat juist beter kan.

Op de achtergrond blijven we natuurlijk werken aan nieuwe ontwerpen en hebben we hele leuke ideeën op het gebied van marketing.

Het is nog ver weg, maar ooit hopen we Kontoer design
over te kunnen dragen aan onze dochter. Wij proberen haar al een klein beetje te betrekken bij kleine werkzaamheden. Zo helpt ze Hendrik soms met het inpakken van ophangsystemen en betrek ik haar bij kleurkeuzes van een nieuw ontwerp.”

Kunnen geïnteresseerden jullie spullen ook in het echt bekijken?

Joyce
“Wat ik nu ga zeggen staat nog in de kinderschoenen, maar op korte termijn kan dat zeker. Onze ontwerpen zullen binnenkort ook in woonwinkels te zien zijn. Zodra de eerste verkooppunten gerealiseerd zijn, zullen deze verkooppunten worden getoond op onze website.

Daarnaast zijn we van plan om tijdelijke pop-up galeries te openen. Hier zullen onze ontwerpen dan voor een korte periode te zien zijn, maar je kunt ze dan ook direct kopen.

Maar zoals gezegd, dit moet nog vorm krijgen.”

Heel erg bedankt voor het beantwoorden van deze vragen

Wanneer iemand nog vragen voor jullie heeft, mogen ze deze dan stellen?

Hendrik
“Dat mag zeker. Neem gerust contact met ons op wanneer je ergens informatie over wilt ontvangen of wanneer je een
verkooppunt wilt worden.”