Zoals je wellicht weet geven wij gratis wanddecoratie advies. Steeds vaker krijgen wij de vraag welke wanddecoraties het beste in een modern interieur passen. Dit is een hele makkelijke vraag, maar écht een heel lastig antwoord. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan meer warmte omdat jouw moderne inrichting wat kil aanvoelt, dan is de juiste keuze natuurlijk heel anders dan bij iemand die juist opzoek is naar moderne wanddecoraties met de ultieme moderne touch. Daarnaast speelt persoonlijke smaak, de positie waar het werk moet komen te hangen en de eventuele sub-woonstijl een belangrijke rol. "Hûh.. sub-woonstijl, wat is dat?" hoor ik je (bijna) zeggen. Verderop in dit blog leg ik precies uit wat een sub-woonstijl is.

Wanddecoratie voor een modern interieur

Terugkomend op de sub-woonstijl; Een "traditioneel" modern interieur bestond eigenlijk altijd uit harde, strakke lijnen met kille, koude materialen en enkele objecten met een felle kleur. Het grote gevaar van een modern interieur is dat het koud en ongezellig aanvoelt. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig niet meer. Tegenwoordig worden veel stijlen met elkaar gecombineerd. Zo kennen we de woontrend landelijk-industrieel en chique-modern, maar wanneer een woonstijl langdurig succesvol wordt en een duidelijk patroon ontwikkeld, dan krijgt zo'n woonstijl vaak een eigen naam.

Een goed voorbeeld is de combinatie Scandinavisch-modern, deze stijl heeft de term "Japandi" gekregen. Deze moderne woonstijl is afkomstig uit Denemarken en heeft, in tegenstelling tot de suggestieve naam, niets met Japan te maken. De Japandi woonstijl wordt gekenmerkt door lichte kleuren, maar dan gecombineerd met warme materialen en tinten. De lijnen zijn iets minder strak, zo zie je vaker ronde vormen en zijn de felle kleuren vervangen voor warmere objecten. Het behoort tot de snelst opkomende woonstijlen voor in de woonkamer. Het interieur is modern, maar ook gezellig, huiselijk en warm. Met deze woonstijl haal je een nieuwe sfeer in huis die toch een heel esthetisch geheel vormt en tevens heel vertrouwd aanvoelt.

Mooie wanddecoratie met strakke lijnen

We begonnen dit blog met de vraag "Welke wanddecoratie past het beste in een modern interieur?". Nu je bovenstaande tekst gelezen hebt begrijp je dat hier onmogelijk een eenduidig antwoord op gegeven kan worden.

Wanneer je opzoek bent naar meer warmte of een betere akoestiek, is een groot wandkleed een hele goede keuze. Maar ben je opzoek naar de ultieme moderne wanddecoratie, dan is een groot plexiglas schilderij waarschijnlijk een betere optie voor jou.

Combineer jij jouw moderne inrichting met stoere, industriële accessoires, dan kun je het beste voor de schilderijen van geborsteld aluminium kiezen. Omdat dé moderne woonstijl niet bestaat en eigenlijk altijd gecombineerd wordt met andere stijlen is één antwoord op deze vraag niet mogelijk. Hierdoor kunnen we je gratis adviseren over de diverse stijlen, materialen en kleuren zodat jij die saaie muur een nieuwe look kunt geven die perfect aansluit bij de rest van jouw moderne woonkamer.

De voordelen van moderne wanddecoraties van Kontoer design

  • De wanddecoratie wordt precies afgestemd op jouw stijl, smaak en situatie. Per design heb je meer dan 300 verschillende keuzeopties om jouw muurdecoratie samen te stellen. Hierdoor is jouw kunstwerk nooit te groot, te klein of van het verkeerde materiaal gemaakt, maar sluit het perfect aan bij jouw moderne woonruimte en andere woondecoratie.
  • Een moderne woonkamer kan verschillende sub-stijlen kennen. Wij kunnen je van gratis advies voorzien waardoor je zeker bent van de juiste keuze. Wanneer jouw meubelen en kleuren meer richting een ander woontype gaan dan kunnen we jou voorzien van het juiste advies.
  • De decoraties worden duurzaam geproduceerd. Ook dit is nieuwerwets en helemaal van deze tijd. Wij produceren het werk pas wanneer jouw bestelling bij ons binnen komt, er vind dus geen overproductie plaats. Ook maken we gebruik van duurzame materialen en milieuvriendelijke pigmenten en verpakkingen. Maar het aller belangrijkste, onze producten zijn geen wegwerpartikelen. Wij maken gebruik van échte kwaliteitsmaterialen die een leven lang mee kunnen. Dat is pas echt duurzaam.

29 maart 2023

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen