Muurdecoratietrends veranderen net als de kleur van het jaar met de reguliere woontrends mee. De trends veranderen van sobere kleuren tót zeer bont en van collages van kleine decoratieve objecten aan de muur tot enorme schilderijen. Maar wat zijn nu de muurdecoratietrends van 2023? In deze shortread van ca. 3 minuten praten we je helemaal bij.

interieur trends 2023

Het nieuwe jaar was nog niet eens begonnen en de woontrend voor dit jaar was al overduidelijk; kleur, heel veel kleur. Veel voorkomende kleuren die we dit jaar zullen zien zijn geel, blauw en groen. De truc is natuurlijk wel om jouw woning niet op een kermistent te laten lijken. Pas daarom deze contrasterende kleuren subtiel toe en combineer ze met natuurlijke materialen zoals hout of rustige materialen zoals beton. Accessoires en decoratieve items worden vanzelfsprekend afgestemd op de interieurtrends van 2023.

Doordat de woontrends van 2023 vrij bont en uitgesproken zijn, moet je oppassen dat je niet te veel tierelantijntjes in huis haalt. Het is efficiënter om één grote blikvanger aan de muur te hangen dan meerdere kleine objecten. Grote wanddecoratie past dus perfect in de woontrend van dit jaar. Dit geldt niet alleen voor de muur trends 2023 trouwens, ook het vloerkleed en de bank mogen gerust een maatje meer zijn.

Zacht en rond

Wat ook weer terugkomt is het combineren van vormen. Zo zien we steeds vaker dat er hoekige items zoals een dressoir of bank worden gestyled met mooie ronde vormen (zoals een muurcirkel) erboven. Zo combineer je vormen met elkaar. Maar ook de bank en het tapijt mogen weer zacht en rond zijn, anno 2023.

`

Slaapkamer trends 2023

In 2023 kunnen we ons verheugen op flink wat slaapkamertrends die ons interieur naar nieuwe hoogten tillen. Het komende jaar brengt nieuwe inspiratie, waardoor onze slaapkamers een ware transformatie ondergaan. Laten we eens kijken naar enkele opvallende slaapkamer trends die de slaapkamer van 2023 zullen beïnvloeden.

Natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste slaapkamertrends van 2023 is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk aan organische texturen zoals hout en bamboe, die een gevoel van warmte en rust toevoegen aan je slaapkamer. Het japandi interieur is hier een goed voorbeeld van. Deze trend creëert een rustige omgeving waarin je heerlijk kunt ontspannen.

Personalisatie

Het is belangrijk dat je een slaapkamer creëert die laat zien wie je bent en waar je van houdt. Dit kun je doen door het toevoegen van items die voor jou belangrijk zijn.

Maatwerk muurdecoratie speelt hierbij een belangrijke rol, omdat je kunt kiezen voor grote schilderijen, collages van herinneringen of zelfs DIY-projectjes en tekeningen van je kinderen. Door je slaapkamer te personaliseren, maak je een ruimte die echt van jou is en waarin je even kunt relaxen.

Een mix van stijlen

In 2023 zien we een opvallende trend waarbij verschillende interieurstijlen worden gecombineerd. Het Japandi interieur is hier een perfect voorbeeld van. Deze woonstijl is gecreëerd door de Scandinavische woonstijl te combineren met de Japanse woonstijl.

Ook wat bonter gekleurde mixen van moderne, minimalistische en bohemien woondecoratie geven de slaapkamer een uniek karakter. Het gaat erom dat je dingen kiest die mooi samenkomen. Het stukje personalisatie blijft ook hier belangrijk; experimenteer met de verschillende texturen die jij mooi vindt en voeg patronen en meubelstukken toe die hier bij aansluiten. Voor je het weet heb jij een slaapkamer neergezet die zowel knap als functioneel is.

Met deze drie tips kun jij de slaapkamer trends 2023 doorvoeren in je eigen slaapkamer.

Vergeet niet om de kracht van muurdecoratie te benutten om sfeer aan je slaapkamer toe te voegen. Personaliseer je slaapkamer met wanddecoratie, een verzameling persoonlijke foto's aan de muur of een opvallend wandtapijt; maak een eigen plekje.

Duurzaam

Een andere trend die niet alleen op de woonbranche van toepassing is, is duurzaamheid. Steeds meer mensen willen tegenwoordig langer van een item kunnen genieten dan in de jaren ‘90. We willen meer dan een goed verhaal alleen en af van de wegwerpmaatschappij waarbij we ieder jaar een – uit China geïmporteerd – object aan de muur hangen. We willen kwaliteit en waar voor ons geld. Dit geeft ons ook meer voldoening.

Daarnaast mag het persoonlijk, gepersonaliseerd en natuurlijk helemaal afgestemd op onze persoonlijke situatie en wensen. Dit zie je overal in de interieurbranche terug. Men stelt tegenwoordig zelf een modulaire bank samen of laat een vloerkleed op maat maken. Dat kan nu ook met duurzame muurdecoratie.

Bij Kontoer design kun je kiezen uit vele unieke designs, maar ook acht verschillende materiaalsoorten en tal van formaten en ophangsystemen. Per werk heb je meer dan 300 keuzeopties waarmee je het kunstwerk helemaal afstemt op jouw persoonlijke woonsituatie. Jouw blikvanger is hierdoor nooit te groot, te klein of van het verkeerde materiaal gemaakt, maar sluit perfect aan bij de rest van jouw inrichting.

Veel gestelde vragen over muurdecoratie trends 2023

Waar bestel ik een wandcirkel?

Bij Kontoer design kun je een mooie wandcirkel bestellen. Sterker nog, jij stelt de muurdecoratie helemaal zelf samen en bepaalt zelf het formaat, het materiaal en het ophangsysteem.

Waar kan ik grote muurdecoratie kopen?

Grote muurdecoratie is dé muur trend van 2023. Bij Kontoer design koop je grote muurdecoratie tot wel 260 cm groot. Wil je een nóg groter wandobject aan de muur? Neem dan even contact met ons op.

Waar kan ik een muurkleed kopen?

In de wandkleden collectie van Kontoer design kun je een prachtig muurkleed kopen. Je kunt zelf een stof uitkiezen, maar ook een formaat, design en roede ophangsysteem. Hierdoor is jouw wandkleed nooit te groot of te klein, maar past het perfect bij de rest van jouw interieur.

Technologische woontrends 2024

De meeste mensen zijn er de afgelopen jaren door middel van slimme verlichting al wat mee begonnen, maar 2024 lijkt het jaar te worden van technologie in het interieur. Deze technologieën bieden niet alleen gemak en comfort, maar kunnen komende winter ook bijdragen aan energiebesparing.

Hoe dit er op muurdecoratiegebied uit komt te zien, houden we nog even voor ons. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en ontvang direct 5% korting op jouw kunstwerk.

15 december 2022

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen