Johannes Vermeer heeft veel dure schilderijen op zijn portfolio staan, maar er is één schilderij wat er met kop en schouders bovenuit steekt, Het meisje met de parel. Wat de waarde van dit beroemde schilderij precies is weet niemand, het staat immers niet te koop en er zijn geen vergelijkbare objecten. Wat we wel zeker weten is dat er kunstliefhebbers vanuit de hele wereld af zullen komen wanneer het schilderij geveild zou worden. Enkele tientallen jaren geleden werd het schilderij geschat op ca. €650.000.000,- maar het zou ook richting de miljard kunnen gaan. Een bizar detail is dat het Meisje met de parel in 1881 voor twee gulden gekocht is op een kunstmarkt, dat is nou een mooi rendement.

Wat is het duurste

schilderij van Johannes Vermeer

Er zit trouwens veel verschil in waardes tussen zijn eerdere werk en zijn latere werk. Een vroeg werk van Vermeer zit ruigweg rond de zeven tot tien miljoen euro terwijl zijn latere schilderijen zoals het Melkmeisje, Het straatje en Het meisje met de parel wel 200.000.000 tot misschien wel 650.000.000 zouden kunnen opbrengen, het is letterlijk net wat iemand ervoor overheeft.

Het duurste schilderij van Vermeer

Meer informatie over Vermeer

Wil jij ook weten waarom Johannes Vermeer vooral bekend is geworden, waar je de schilderijen van Johannes Vermeer in het echt kunt bewonderen en wat de echte naam van Johannes Vermeer is?


Bekijk dan de Johannes Vermeer pagina

Reproductie van Vermeer

Wil jij graag een reproductie van Vermeer in je woning hangen?

Bij ons kun je zowel het meisje met de parel als het melkmeisje zelf samenstellen.

Wij maken alles op maat. Wil jij dus een ander formaat voor je Vermeer schilderij? Dat kan!