Plexiglas

Glashelder, chique en haarscherp, zo kun je het plexiglas van Kontoer design het beste omschrijven.

De ontwerpen worden gedrukt op de achterkant van het glas. Dit creëert een bijzonder mooie dieptewerking en versterkt de details en kleuren van het werk. Achter de print plaatsen wij een witte laag om doorschijnen te voorkomen en de kleuren in de print te versterken.

Ben je op zoek naar een chique uitstraling, kies dan voor wanddecoratie van plexiglas. Het design word haarscherp afgedrukt op plexiglas platen van 5mm dik.

Glashelder plexiglas schilderij, glimmend boven een bank tegen een witte muur. De muurdecoratie is hier bedrukt met een leeuw.

De voordelen van

plexiglas

Plexiglas is sterker en lichter dan regulier glas
• De print komt op de achterkant van het plexiglas waardoor deze goed is beschermd
• Wij plaatsen altijd een witte laag achter de afbeelding om doorschijnen te voorkomen
• Zeer duurzaam; plexiglas kan een leven lang mee
Plexiglas is goed recyclebaar
• reinigen doe je met een zachte microvezeldoek
• Plexiglas leveren wij in ieder gewenste formaat

De nadelen van

Plexiglas

Plexiglas is niet brandvertragend en hierdoor wettelijk niet geschikt voor publieke ruimtes
• De hoeken van de kunststof platen kunnen scherp zijn waardoor het niet geschikt is voor een kinderkamer
• Het materiaal is krasgevoelig
Plexiglas reflecteert licht en kan bij lichtval een spiegeleffect creëren

On-site kan deze "plexiglas" pagina ook gevonden worden onder: plexiglas platen, uv bestendig, gegoten plexiglas, plexiglas op maat, plexiglas kopen, sterker dan glas, gratis op maat.

Een paneel van

Plexiglas ophangen

Voor een werk van plexiglas kun je kiezen uit onderstaande ophangsystemen:

• Afstandhouders RVS
• Afstandhouders zwart
• Ophangplaten


Wanneer je ervoor kiest om het plexiglas met afstandhouders op te hangen, dan komt het werk een klein stukje van de muur te hangen. Dit geeft een bijzonder mooi effect, het werk komt iets naar voren wat het nog meer een eyecatcher maakt dan het al is.

Wil je liever geen gaten in het plexiglas, dan kun je kiezen voor montage middels ophangplaten. Met ophangplaten komt het plexiglas vrijwel plat tegen de muur en komen er geen gaten in het glas.

Plexiglas ophangen doe je met dit plexiglas ophangsysteem, de plexiglas afstandhouders van Kontoer design.

geschikt voor

alle interieurtypes

Een schilderij van plexiglas kom je in alle interieurtypes tegen. Toch zijn er een aantal interieurs waar je ze vaker tegenkomt. Een voorbeeld is een modern interieur. Door de premium uitstraling kom je plexiglas het vaakste tegen in een modern interieur.

Waar je een plexiglas foto ook vaak tegenkomt is in hotels met een chique interieur. Vaak worden wanden van gangen en kamers prachtig afgestyled met wanddecoratie van plexiglas.

Wat is plexiglas?

Plexiglas is een transparant paneel, gemaakt van polymethylmethacrylaat, ook wel acrylglas genoemd en is sterker dan glas.

Plexiglas kent een hoge stijfheid en is vocht- én uv bestendig. Zodra het paneel bedrukt is, is het echter niet geschikt voor buiten. Het kan wel onder een veranda gehangen worden bijvoorbeeld, maar de print op de plexiglas plaat zal vrij snel achteruit gaan. Plexiglas is 30 keer sterker dan gewoon glas en is zeer kleurvast.

Verder zijn plexiglas platen vergelijkbaar met regulier glas, maar het heeft ook enkele voordelige en unieke eigenschappen waarom het plaatmateriaal bekend staat. Plexiglas is helder, onbedrukt is het transparant en het kent een flinke glans. Het grote voordeel van plexiglas is dat het niet snel breekt en maar liefst 50% lichter is dan regulier glas.

de Technische details

van Plexiglas

Dikte: 5 mm
Gewicht per M2: ca. 6.000 gram

Voorbeeld: Een plexiglazen paneel van 120x80cm van 5mm dik weegt bijna 6 kilo. Het gewicht van het ophangsysteem komt daar dan nog bij.

Mocht je een eigen foto op plexiglas willen laten drukken; ook dat kunnen we voor jou verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je nog vragen of is iets nog niet helemaal duidelijk, laat het ons gerust weten.

Hoe kan ik een

Plexiglas schilderij bestellen?

Plexiglas bestellen

Er bestaan meerdere soorten plexiglas die je in alle gewenste afmetingen kunt bestellen. Standaard leveren wij het eindproduct in 5 mm, maar op verzoek andere diverse diktes. De gewenste dikte van de kunststof platen gaat in overleg, maar ons magazijn heeft een uitgebreid assortiment aan platen van 3, 5 en 10 mm dik eigenlijk altijd wel op voorraad en kun je het plexiglas door ons op maat laten maken. Hierdoor kennen wij een snelle levering van enkele werkdagen.

Zodra jouw bestelling bij ons binnen is, snijden we het plexiglas op maat en de snijranden gaan we vervolgens polijsten om de eventuele, kleine krassen uit de gesneden zijkanten te verwijderen. Zodra we tevreden zijn met het gepolijste plexiglas gaan we het bedrukken. Hierdoor bestel je een helder paneel wat vele jaren aan de wand kan blijven hangen.

Afhankelijk van het formaat vindt de snelle levering van het plexiglas plaats via PostNL, DHL of een koeriersdienst.

Voor zakelijke klanten hebben we vaak mat plexiglas en plexiglas in diverse kleuren, wij maken het gekleurde plexiglas eventueel gratis op maat.

hulp nodig?

Wil je zeker weten of je met plexiglas de beste keuze maakt We begrijpen dat het maken van de juiste keuze soms best lastig kan zijn. Het uitgebreide assortiment met plaatmaterialen zoals plexiglas, de verschillende ophangsystemen en ontwerpen maken het er niet makkelijker op. Wij helpen je graag in de zoektocht naar het juiste design, materiaal, formaat en ophangmogelijkheden. Neem contact met ons op voor gratis advies. We zijn via email en telefoon bereikbaar.

Andere benamingen voor
plexiglas zijn: perspex, polycarbonaat, acrylglas, geëxtrudeerd plexiglas, gegoten acrylaat polymethylmethacrylaat of PMMA, maar wij noemen het gewoon plexiglas.

#Plexiglas

Plexiglas word ook wel acrylglas genoemd staat ook wel bekend als: Perspex, Pmma, acrylaat, PMMA of polymethylmethacrylaat, acryl of plexiglas.