Stoer, sterk met een grote WOW-factor. Zo kun je geborsteld aluminium het beste samenvatten. Wij printen jouw gekozen design direct op het geborstelde aluminium. Hierdoor blijft de geborstelde structuur het beste zichtbaar en voelbaar.

Geborsteld aluminium

Geborsteld aluminium lijkt heel erg op aluminium dibond. Echter zitten er wel degelijk verschillen tussen beide alu panels. De naam zegt het natuurlijk al, het ene paneel is geborsteld en het andere niet, maar er zijn meer verschillen. Je leest er op deze pagina alles over.

Kunst en wanddecoratie van geborsteld aluminium op maat, dat is wat je op deze foto ziet. De foto op aluminium word gedrukt.

Mocht je een eigen foto op geborsteld aluminium willen laten drukken; ook dat kunnen we voor jou verzorgen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe duidelijk is de geborstelde structuur te zien?

De buitenste plaat van het paneel word geborsteld, het staalmotief is hierdoor op een onbedrukt paneel heel goed te zien. Na bedrukking is het minder goed zichtbaar. Hoe duidelijk het geborstelde motief te zien is, hangt heel erg van de kleuren van het ontwerp af.

Een donkere kleur zoals zwart heeft namelijk meerdere lagen nodig om volledig gedekt te raken. Je kunt je voorstellen dat wanneer je meerdere lagen over een fijn motief heen drukt, er weinig motief meer overblijft.

Ga je echter voor een ontwerp waar veel lichte kleuren in zitten, vooral bij wit is dit het geval, dan zie je het motief wél weer heel duidelijk door de print heen. Vooral wanneer het zonlicht er op valt zie je het staalmotief glinsteren.

* in een uiterst geval kan het bij een donkere print voorkomen dat het geborstelde effect helemaal niet meer zichtbaar is.

De voordelen van geborsteld aluminium

• Sterk, maar licht materiaal. Hierdoor eenvoudig op te hangen
• Het geborstelde oppervlak geeft een stoere en unieke uitstraling
• Geschikt voor binnen, vochtige ruimtes of voor onder een veranda
• Brandvertragend en hierdoor wettelijk geschikt voor openbare ruimtes
• Zeer duurzaam, een paneel van geborsteld aluminium kan een leven lang mee
• Geborsteld aluminium is hittebestendig

De nadelen van geborsteld aluminium

• Paneel is lastig te recyclen omdat het uit meerdere materialen bestaat
• De hoeken kunnen scherp zijn waardoor het niet geschikt is voor een kinderkamer
• Een donkere print heeft meerdere lagen kleur nodig om goed te dekken op geborsteld aluminium. Hierdoor is het geborstelde motief bij een donkere print minder goed zichtbaar dan bij een lichte print. In een uiterst geval kan het geborstelde effect soms zelfs helemaal verdwijnen.

Een kunstwerk van Geborsteld aluminium ophangen

Een paneel van geborsteld aluminium kun je, mits het niet te groot is, heel mooi neerzetten. Een groot paneel zal gaan doorbuigen op termijn. Ophangen is natuurlijk ook mogelijk en hier hebben wij de volgende systemen voor:
Afstandhouders RVS
Afstandhouders zwart
Ophangplaten

Wanneer je het geborstelde paneel plat tegen de wand bevestigd wilt hebben, dan kun je het ook bevestigen met kit. Deze kit leveren wij niet, maar de bouwmarkt kan je hierin het beste adviseren. Mocht je meer willen weten over bovenstaande ophangsystemen, klik dan op het systeem waar je meer informatie over wilt.

Geborsteld aluminium ophangen doe je met deze afstandhouders, speciaal voor aluminium panelen.

De overeenkomsten tussen aluminium dibond en geborsteld aluminium

Beide panelen kennen een sandwichconstructie, het bekende sandwichpaneel.

Een sandwichpaneel bestaat uit twee dunne aluminium platen met daartussen een zwarte, kunststof kern. Deze drie elementen zijn vervolgens geperst waardoor er een paneel ontstaat.

De verschillen tussen Aluminium dibond en Geborsteld aluminium

Natuurlijk heeft het ene paneel een geborstelde voorkant en is het ander volledig vlak, maar verder zie je maar weinig verschil.

De samenstelling is echter wel iets anders. Een dibond paneel kan bijvoorbeeld niet goed tegen hoge temperaturen terwijl een paneel van geborsteld aluminium bijvoorbeeld prima achter een inductie kookplaat als spatscherm kan dienen.

footnote over geborsteld aluminium

Met een kunstwerk op geborsteld aluminium creëer je een echte blikvanger aan jouw muur! Het geborstelde oppervlakte zorgt voor intense kleuren met een metallic effect, hierdoor is het materiaal stoer, maar kent het tevens een elegante uitstraling voor een industriële look. Doordat de muurdecoraties gemaakt zijn van aluminium zijn de panelen perfect geschikt voor alle decoratieve toepassingen. De platen zijn waterbestendig en bestand tegen uv straling en kunnen hierdoor in sauna’s, badkamers, buiten, maar ook in de horeca gebruikt worden. Hierdoor is het een uitermate duurzaam product waar je een leven lang van kunt genieten.
De aluminium wanddecoraties met geborstelde finish zijn in ieder formaat te bedrukken. Van een kleine aluminium foto op de schouw tot een foto op geborsteld aluminium in groot formaat. Mocht je een bestelling willen plaatsen in andere afmetingen dan onze formatentabel aangeeft, neem dan even contact met ons op.

foto op aluminium

Wil je een eigen foto op aluminium met geborstelde finish? Ook dat kunnen we voor je verzorgen. Een foto op aluminium is een prachtig product om bijvoorbeeld familieportretten of huisdieren op af te laten drukken. Een aluminium foto kent een exceptioneel heldere weergave doordat het geborstelde motief door de foto schijnt. Voor de beste kwaliteit kun je de foto het beste door ons laten testen op resolutie. Zo weet je precies op welke formaten de foto kan worden afgedrukt. De afbeelding drukken we vervolgens met onze speciale printtechniek op het geborstelde aluminium.

We hebben het al meermaals genoemd, maar we noemen het voor de zekerheid nog een laatste keer: In een uiterst geval kan het bij een donkere print voorkomen dat het geborstelde effect helemaal niet meer zichtbaar is omdat een donkere print meer lagen inkt nodig heeft dan een lichte afbeelding.

#geborsteld aluminium

On-site kan deze "geborstelde aluminium" pagina ook gevonden worden onder: alu dibond, matte finish, foto op geborsteld aluminium, wit aluminium, moderne look, verschillende aluminiumsoorten, alternatief voor dibond, butler finish met fijne structuur, stoere afdruk.