Industriële muurdecoratie is, net als de industriële woonstijl, een blijvertje. Je herkent een industriële inrichting aan de grote, sterke en stoere materialen zoals metaal en steen, sobere kleuren zoals zwart en grijs en ook de grote meubelen en woonaccessoires mogen in een industrieel interieur niet ontbreken.

Zie jij deze stoere decoratie al tegen die ruige bakstenen muur of wand met betonlook hangen?

Muurdecoratie van Hollandse bodem

Bij Kontoer design gaan voor echte kwaliteit! Onze wanddecoratie wordt in Nederland gemaakt van prachtige kwaliteitsmaterialen. Wij hebben écht ons best gedaan om de mooiste materiaalsoorten voor jou te vinden. Zo hebben we de mooiste wandkleden en het beste aluminium dibond, maar ook onze andere materialen zijn van uitmuntende kwaliteit waardoor jij een prachtige kunstwerk aan de muur hangt. Alle muurdecoraties worden ontworpen én geproduceerd in Nederland. Geen “made in China”- label, dus.

Stel zelf je industriële

muurdecoratie samen

Wanddecoratie met industriële look-and-feel stel je bij Kontoer design zelf samen.

Jij kiest zelf de afmetingen van de wanddecoratie, maar ook het materiaal en het ophangsysteem. Je hebt hierdoor meer dan 270 keuzeopties per afbeelding waardoor jouw industriële muurdecoratie nooit te groot, te klein óf van het verkeerde materiaal gemaakt is.

Hierdoor sluit jouw decoratie altijd perfect aan bij jouw interieur.

Meest gekozen materialen voor wanddecoratie

met een industrïeel tintje

De meest gekozen materialen voor wanddecoratie met een industrieel tintje, zijn:
◦ geborsteld aluminium
◦ aluminium dibond
◦ wandkleed

Alle drie de materialen zijn prachtig, maar kennen hun eigen unieke kenmerken.

Geborsteld aluminium

Een afbeelding op geborsteld aluminium is bijzonder stoer en opvallend.

Dibond

Een afbeelding op aluminium dibond is écht super scherp doordat er geen metaal-motiefje op het kunstwerk aanwezig is.

Wandkleed

Een wandkleed is een prachtige vintage accessoire voor aan de muur. Bij onze wandkleden heb je trouwens keuze uit twee stoffen, katoen en velours.

Top 5

Warmte aanbrengen in een industriëel interieur

Wat wij vaak horen is dat een industrieel interieur vaak kil en koud aanvoelt. De gezelligheid ontbreekt. Dit is inderdaad een bestaand “gevaar”, maar er zijn zeer eenvoudige oplossingen voor dit probleem.

1. Breng contrast aan

Heb je een betonnen muur? Hang er dan geen grauw decorstuk tegenaan, maar kies iets met een contrasterende kleur. Een andere tip is om kleur en warmte terug te laten komen middels fotobehang. Je hoeft niet direct jouw hele woonkamer opnieuw in het behang te zetten, maar één muurtje kan al echt een groot verschil maken.

Industriële muurdecoratie tegen dit behang is natuurlijk het magische ingrediënt.

Hetzelfde geldt voor accessoires. Zwarte accessoires zijn mooi, maar ook warmere beige tinten staan erg mooi in een industrieel interieur.

2. Zorg voor meer groen

Bloemen en planten doen het goed bij alle woonstijlen. Bijkomende voordelen van planten zijn dat ze de lucht in huis zuiveren én dat ze zorgen voor een betere akoestiek.

3. Verlichting

Zorg voor een goed verlichtingsplan. Wat wij erg mooi vinden in een industriële woonstijl zijn hanglampen waarbij alleen het pitje aan een koord bungelt. Je hebt ze met zwart draad, maar ook met touw. Hier kun je eenvoudig een aantal van in een donker hoekje hangen.

4. Combineer met andere stijlen

Combineer de industriële stijl eens met een andere woonstijl. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat deze stijl gecombineerd word met de landelijke woonstijl. Nu hoef je niet direct alle wanden te witten, maar iets meer warmte middels houten details, wat meer kleedjes en een hertengewei boven die stoere houtkachel kan geen kwaad.

Deze woonstijl wordt ook wel landelijk-industrieel genoemd.

5. Gordijnen

Gordijnen zijn ook zeer bepalend voor de sfeer in huis. Een absolute topkleur die eigenlijk niet in een industrieel interieur mag missen is okergeel. Wanneer je voor okergele gordijnen gaat en deze kleur terug laat komen in bijvoorbeeld jouw kussens, bank en/of stoel, dan zorg je al voor heel veel warmte in je industriële interieur.