Muurdecoratietrends veranderen ieder jaar met de reguliere woontrends mee. De trends veranderen van sobere kleuren tót zeer bont en van collages van kleine decoratieve objecten aan de muur tot enorme schilderijen. Maar wat zijn nu de muurdecoratietrends van 2023? In deze shortread van ca. 3 minuten praten we je helemaal bij.

Kleuren en materialen

Accessoires en decoratieve items worden vanzelfsprekend afgestemd op de interieurtrends van 2023.

De woontrend voor dit jaar is kleur; veel kleur. Veel voorkomende kleuren die we dit jaar zullen zien zijn geel, blauw en groen. De truc is natuurlijk wel om jouw woning niet op een kermistent te laten lijken. Pas daarom deze contrasterende kleuren subtiel toe en combineer ze met natuurlijke materialen zoals hout of rustige materialen zoals beton.

Doordat de woontrend voor 2023 vrij bont en uitgesproken is moet je oppassen dat je niet te veel tierelantijntjes in huis haalt. Het is efficiënter om één grote blikvanger aan de muur te hangen dan meerdere kleine objecten. Grote wanddecoratie past dus perfect in de woontrend van dit jaar. Dit geldt niet alleen voor muurdecoratie trouwens, ook het vloerkleed en de bank mogen gerust een maatje meer zijn.

Vormen

Een andere trend die we al enkele jaren voorbij zien komen is het combineren van vormen. Zo zien we steeds vaker dat er hoekige items zoals een dressoir of bank worden gestyled met een mooie muurcirkel erboven. Zo combineer je vormen met elkaar. Ook de tafel en het tapijt mogen weer rond zijn anno 2023.

Duurzaam

Een andere trend die niet alleen op de woonbranche van toepassing is, is duurzaamheid. Men wil tegenwoordig langer van een item kunnen genieten dan in de jaren ‘90. We willen af van de wegwerpmaatschappij waarbij we ieder jaar een – uit China geïmporteerd – object aan de muur hangen. We willen kwaliteit en waar voor ons geld.

Daarnaast mag het persoonlijk, gepersonaliseerd en natuurlijk helemaal afgestemd op onze persoonlijke situatie en wensen. Dit zie je overal in de interieurbranche terug. Men stelt tegenwoordig zelf een modulaire bank samen of laat een vloerkleed op maat maken. Dat kan nu ook met muurdecoratie.

Bij Kontoer design kun je kiezen uit vele unieke designs, maar ook acht verschillende materiaalsoorten en tal van formaten en ophangsystemen. Per werk heb je meer dan 300 keuzeopties waarmee je het kunstwerk helemaal afstemt op jouw persoonlijke woonsituatie. Jouw blikvanger is hierdoor nooit te groot, te klein of van het verkeerde materiaal gemaakt, maar sluit perfect aan bij de rest van jouw inrichting.

Veel gestelde vragen over muurdecoratie trends 2023

Waar bestel ik een wandcirkel?

Bij Kontoer design kun je een mooie wandcirkel bestellen. Sterker nog, jij stelt de muurdecoratie helemaal zelf samen en bepaalt zelf het formaat, het materiaal en het ophangsysteem.

Waar kan ik grote muurdecoratie kopen?

Grote muurdecoratie is dé interieurtrend van 2023. Bij Kontoer design koop je grote muurdecoratie tot wel 260 cm groot. Wil je een nóg groter wandobject aan de muur? Neem dan even contact met ons op.

Waar kan ik een muurkleed kopen?

In de wandkleden collectie van Kontoer design kun je een prachtig muurkleed kopen. Je kunt zelf een stof uitkiezen, maar ook een formaat, design en roede ophangsysteem. Hierdoor is jouw wandkleed nooit te groot of te klein, maar past het perfect bij de rest van jouw interieur

15 december 2022

Geschreven door: Hendrik Jonkman

Delen